Jiří Bezák: Přímá demokracie v ČR má budoucnost, ale korupčnická parlamentní demokracie ne!

16.08.2013 9:00

Česká parlamentní demokracie navázala na československou parlamentní demokracii v roce 1993. Pokrok nelze zastavit a tudíž přímá demokracie má budoucnost. Dovedete si představit, že by se v roce 1918 naši předkové z důvodů tradice nevzdali monarchie?

Jiří Bezák: Přímá demokracie v ČR má budoucnost, ale korupčnická parlamentní demokracie ne!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost

Prvni prvek přímé demokracie byl historicky použit v okleštěné podobě v době vypsání referenda ke vstupu ČR  do EU. Občané ČR se v něm vyslovili pro vstup kladně. Druhým prvkem přímé demokracie v nedokonalé podobě se stala první přímá volba prezidenta, jimž byl zvolen našimi občany v lednu 2013 v druhém kole Miloš Zeman. Zvolilo jej přibližně  54 procent české populace, jež se jako oprávnění voliči dostavila k volebním urnám.

A tímto veškeré prvky přímé demokracie byly stávajícím politickým establišmentem vyčerpány. A to je dost málo. Představíme-li si, že tak jako ve Švýcarsku, tak i v ČR je nejvýznamnějším suverénem státu občan, pak mi z toho vychází, že politické strany a jejich politici-členové si přisvojují větší moc ve státě, než jim morálně přísluší ! Proč myslíte občané, že tato nerovnost politických poměrů v naší vlasti, na rozdíl od Švýcarska, panuje?

Je to jednoduché. Politicky angažovaných v politických stranách, jako jejich členové, je jen cca 1-2 % občanů ČR, zatímco více než 98 %  občanů jsou nestraníci. Je pak logické, že drtivá většina občanů nemá své nestranické zastupitele v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR. Hloubavý občan se logicky zeptá: "Proč mne ve sněmovně zastupují straničtí šíbři?"

Pokud by ti zastupitelé hájili zájmy občanů, pak by člověk řekl je to v pořádku, ale ejhle oni zastupují svoje egoistické zájmy nebo zájmy politických grémií jejich, mnohdy zkorumpovaných, politických stran nebo lobbistů a  zájmových ekonomicky mocných skupin. Pak se nelze divit, že v takovémto parlamentně demokratickém zkorumpovaném prostředí se daří tunelářům, defraudantům a zlodějům. To, aby si pak  obyčejný občan Troškovsky povzdechl: " To je hnus fialovej!" a nejedna slušná venkovská věřící žena při zpovídání se v kostele farářovi může bezděky říct: "Velebnosti, jdu blejt!"

Ale nyní už opravdu vážně!  Chcete občané České republiky takovýto "zkorumpovaný" politický systém pro své děti a vnuky? Opravdu chcete, aby to politické peklo, které zde vládne bez přestávky více než 20 let, vládlo dál?

Řeknete: " Máte pravdu pane Bezák, ale jak se z tohoto politického marasmu dostat?"

Zdá se to možná jako nemožné naši vlast vyléčit z této politicko amorální kocoviny, ale nezoufejme. Už příklad Švýcarska táhne. Prvním krokem, který musí česká občanská společnost udělat, je - probudit se z letargie, zajímat se o komunální, regionální a celostátní politiku, a to nejen v dny voleb, ale i v ostatní dny, tj. po celé volební odobí námi zvolených zastupců. Protože česká občanská společnost  není tak revoluční jako lidé v Bulharsku nebo na Islandu, nezbývá nic jiného, než dojít k revolučním změnám podle současných ústavních a volebních pravidel. No a kdo bude prosazovat prvky přímé demokracie do života společnosti a do ústavního pořádku naší vlasti? No přeci ti, kteří tuto myšlenku na demonstracích na Václavském náměstí a na náměstích dalších měst propagovali. Občanští aktivisté, kteří se nyní slučují a dávají dohromady do nového politického uskupení Tomio Okamury - ÚSVIT PŘÍMÉ DEMOKRACIE (ÚPD).

Politickým cílem Úsvitu přímé demokracie není egoistické získání  teplých místeček v parlamentu, ale prosazení nových prvků přímé demokracie do ústavního pořádku země. Je zapotřebí uzákonit OBČANY VYVOLATELNÉ A ZÁVAZNÉ VŠEOBECNÉ REFERENDUM ke všem důležitým zahraničním i vnitropolitickým otázkám tak, jak je tomu ve Švýcarsku. Dále je třeba příjmout NOVÝ VOLEBNÍ ZÁKON, dle kterého se budou například do poslanecké sněmovny napříště volit ODVOLATELNÍ  ZÁKONODÁRCI na základě předložení občanům k volbám zástupce lidu Z OKRESNÍCH OBČANSKÝCH KANDIDÁTEK, jež by nahradily současné KRAJSKÉ STRANICKÉ KANDIDÁTKY převážně zkorumpovaných politických stran. Dlužno podotknout, že je třeba novelizovat základní zákon - Ústavu ČR . Tak jako kdysi byla odstraněna z ÚSTAVY ČSSR vedoucí úloha KSČ, je nutno dnes ze současné ústavy odstranit vedoucí úlohu všech politických stran !!! Proč? Protože vedoucí silou ve státě je OBČAN !!!

Ano, jedině nová občanská ústava, občany schválená v referendu, bude v souladu s Listinou základních práv a svobod a konkrétně s článkem č. 23.

Cituji:

Článek 23

Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.

V tomto článku je zakomponována moudrost humanistů a ochránců a obhájců lidských práv , a to proti zvůli jak diktátorů, tak i proti tzv. parlamentně demokratickým korupčníkům, tunelářům a zlodějům, jakož i genocidně orientovaným politikům, kteří  likvidují národ přijímáním "nelidských" zákonů, směřujících k fyzické a ekonomické  likvidaci národa, jeho členů a občanů.

Poslední tři roky si občané a český národ a další národnosti žijící na území ČR sáhli na samé fyzické, psychické i ekonomické dno díky arogantní, zlovolné a dekadentní koaliční vládě Petra Nečase. Ta vláda byla tak neschopná, že byla schopná prakticky všeho! Z tohoto morálního, psychického a ekonomického úpadku se naše vlast bude velice dlouho vzpamatovávat.

Jedině vláda Úsvitu přímé demokracie je schopna zapojit všechny občany, celou naši občanskou společnost a jednotlivé národnosti spolu s českým národem  bez rozdílu ve vyznání, politickém a jiném přesvědčení, do znovu vybudování prosperující a pokrokové vlasti a české občanské společnosti na morálních a etických základech, které se podařilo předchozím vládám, prolezlými korupčním jednání některých jejich členů bořit.

Závěrem bych rád vyjádřil přesvědčení, že občané ČR jsou natolik vzdělaní a moudří, že nedopustí, aby této zemi vládli ti, co tuto vlast po víc než 23 let drancovali jako novodobí zlatokopové a přizpůsobovali zákony k obrazu svému a svých lobbistů, kmotrů a tunelářů, ať už napravo či nalevo.

Ať mír zůstává s touto krajinou! My, vlastenci, nevyměníme ji za jinou !

Odkaz na web - http://cas-na-zmeny.webnode.cz/

a web - http://www.hnutiusvit.cz/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Bezák - profil

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.