Jiří Hrebenar: Co se mi nelíbí na protivládních demonstracích?

09.05.2011 7:33

Nemám rád, když se kolem nějaké věci chodí po špičkách a mlčí se o tom co se nám nelíbí. Nemám rád když se někteří lidé chtějí k určitým věcím stavět zády.

Jiří Hrebenar: Co se mi nelíbí na protivládních demonstracích?

V těchto květnových dnech, respektive 7. května 2011 byla protivládní demonstrace, se kterou jako takovou nemám problém. Ano, projev lidu proti této vládě a zažrané špíně je více než potřeba a plně jej podporuji.

S čím se ovšem nemohu smířit je pastva ČSSD na tomto stavu. Nelíbí se mi, že zkorumpovaní se staví do popředí boje proti zkorumpovaným. Takový přístup mi připadá pěkně schizofrénním. Bohuslav Sobotka, který se sám doznal ke zneužívání poslaneckých náhrad se snaží coby předseda ČSSD stavět do popředí těchto demonstrací.Sám tehdy státu sebral 5 milionů korun z poslaneckých náhrad a koupil si za ně dům. Jaké morální právo má tento pán zastávat na demonstraci tisíce slušných a poctivých? Dává mu snad toto právo jeho stranická funkce? Na tu mu kašlu. Člověk bez morálky je stejným odpadlíkem jako jsou politici pravice.

Domnívám se, že účinkování takových politiků na lidových shromážděních je spíše pošpiněním a znevážením celé věci. Nelíbí se mi, že pan Sobotka hlásá cosi o podpoře zdravotně postižených a přitom to byla právě ČSSD, která v roce 2007 na půdě Poslanecké sněmovny konala jednání o elektronickém platebním prostředku. Toto jednání tenkrát vedl pan Škromach. Možná jsem naivním hlupákem, ale stále si myslím, že není slušné na společnosti vystupovat jako rozdvojená osobnost. Sociální demokraté se vydali cestou rozdvojené partaje.

Na povrch prosvítá nádherná prolidová politika podporující slabé a nemohoucí a přitom sami členové tohoto spolku si myslí totálně něco jiného a podle tohoto také jednají v Poslanecké sněmovně a Senátu. Nelíbí se mi na celé věci toto pokrytectví. Největší levicová scéna tak trošku znásilňuje současnou situaci. Možná, kdybych neznal průšvihy této partaje a jejich činovníků, tak bych také uvěřil dobře provedené hře.

Sám za sebe říkám, že kdybych se musel chovat jako pánové ze strany socanů, tak bych se styděl na sebe podívat do zrcadla. Stále totiž patřím do té skupiny bláznivých obyvatel postaru myslících si, že morálka a čest je nejcennějším zbožím, které nejde zdevalvovat. Jak mohu věřit lidem, kteří sami nemají morálku a zcela bezelstně jednají tak jako ti proti kterým sami stojí? Jak se tento pán vůbec může podívat do očí přítomných hluchoněmých? Je mi z toho všeho zle.

Nemohu o těchto věcích mlčet, protože by to znamenalo, že s takovouto pokryteckou ideou souhlasím. Vadí mi, že sociální demokraté se naváží do občanských aktivit. Jejich růže neznamená nic, není to nic dalšího. Jsou stejnými jako třeba ODS nebo TOPáci. Také jim jde o peníze. Ostatně samotný pan předseda Sobotka nám to ukázal. Je snad správná tato politická hra? Ne, netrpím schizofreníí, ani jinou další rozpoznávací vadou. Mám jen dětskou mozkovou obrnu a ta mi nezabraňuje používat můj mozek k myšlení.

Možná jsem pro někoho divným, ale nemohu přistoupit na schizofrenní hru sociálních demokratů. Odmítám přijmout někoho za zachránce chudých, zvláště když ten dotyčný je stejný křivák jako jsou koaliční pravicové strany. S tímto se nehodlám smířit. Pokaždé když vidím nějakou upoutávku nebo pozvánku na protesty proti vládě, tak první co hledám je, jestli někde v pozadí nestojí funkcionáři socanů. Jejich exhibice na řečnickém pódiu ve mně vyvolává odpor. Ne na tuto hru nemohu přistoupit. Morálka mi neumožňuje sympatizovat s někým kdo si myslí o handiapovaných že kradou. Nemohu v takovém případě chovat sympatie s někým, kdo v zákulisí poslaneckých kuloárech jedná s ODS o důchodové refomě, prohlásí, že s ní souhlasí a poté pro krásu médií řeknou opak, viz. vyjádření Škromacha.

Sleduji politku velmi dobře, s mnoha politiky jsem vedl i konverzaci. Vím jaké mají pohnutky. Nejsem dítětem, které dokáže věřit nádherným lžím. To si radši místo toho poslechnu písničku A Beautiful Lie od skupiny 30 second to Mars.

Souhlasím s protivládními demonstracemi a akcemi. Nesouhlasím s exhibicí a přiživováním se přílušníků sociálních demokratů na těchto občanských projevech.

Více:
Jiří Hrebenar: Stydím se za tuto zemi, za ten náš Bordelstán

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…