Jiří Hrebenar: Drábek se Škromachem jsou naprosto stejní

19.01.2012 7:29

Kroky ministra Drábka jsou naprostou ukázkou neschopnosti současných politiků vést sociální systém České republiky.

Jiří Hrebenar: Drábek se Škromachem jsou naprosto stejní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Jaromír Drábek

Ministr Drábek byl také první politik, který skutečně razí a razil zákony odporující základním lidským právům, mezinárodním listinám a úmluvám. Nestačím se divit, jak levice, konkrétně levicový lídr Škromach, nyní pouští v médiích hromy a blesky nad koaličními návrhy. Připomíná mi to rčení: "po bitvě je každý generál".

V dobách, kdy se jednalo o sociálních reformách, byla to právě levice, která mlčela. Nevolala po skoncování jednotlivých návrhů. Prostředníci pana Škromacha na Kartu sociálních systémů neřekli ani  slovo odmítnutí. V neveřejných jednáních to byl právě pověřenec Zdeňka Škromacha, kdo se obával, jestli bude dostatečný počet bankomatů pro nové typy karet. Levice nepopřela nové kartičkování. Ona s nimi totiž počítá. Opět by měl pan Škromach v médiích vysvětlit, proč před volbami jednal s panem Sobotkou a nynějším premiérem Nečasem o vyhotovení karet pro zdravotně postižené. Možná by měl pan Škromach začít vyprávět příběh o přednášce v Poslanecké sněmovně o výhodách karetního systému.

Víte, celé mi na tom vadí to neskutečné pokrytectví. Levice neudělala nic proto, aby ty šílené zákony neprošly. Zástupci levice u kulatých stolů neřekli ne, to nechceme. Oni se jen ptali, jestli detaily vyhovují jejich představám. Tady nešlo o ochranu zdravotně postižených. Ve skutečnosti levice hraje stínové hry, ve kterých schizofrenicky působí jinak na veřejnosti a jinak jedná v pozadí politických jednání. Co si o tom mám jako občan myslet?

Mohu si kdykoli přečíst levicové reakce na Drábkovy zákony. Nestačím se divit, a dokonce se stydím, že jsem kdy vůbec byl členem stejné partaje. Senátor Škromach mlčel v dobách projednávání sociálních reforem. Sám je pro zrušení příspěvku na motorová vozidla, považuje ho za protiústavní, proto možná působí tak cynicky ke koaličním zákonům a předpisům. Jak dobře se v médiích čtou PR články o nesouhlasu Škromacha a Socanů na koaliční reformy.

Je to dobrá reklama na příští volby. Máme tady tlachání, které je pouhým žvatláním nad hotovou věcí. Pan Škromach selhal již koncem roku 2010, kdy totálně potopil zdravotně postižené jenom proto, aby později mohl tvrdit, že nic nevěděl. Média se snaží udělat dojem o zlém a dobrém politikovi. To tak vůbec není. Drábek i Škromach jsou v jádru stejní. Ani jednomu nejde o sociálně slabé a už vůbec ne o zdavotně postižené. Dokonce i ten obyčejný Čech bez přístupu k dokumentům z neveřejných jednání pochopí skutečný ráz Škromachovy politiky.

V novinách slovutný sociální odborník reagoval na Karty sociálních systémů pouze strachem z nedostatku bankomatů. Jak nyní tento člověk může říkat cokoli proti těmto kartám, když sám tyto karty nezamítl a o určité karetní formě uvažoval i on sám? Levice nechala dojít celé reformy do zdárného konce. Levice nechce reformy měnit, chce jen vytvořit minimální optické změny. Ministr Drábek je velitelem demoliční čety , která dostala mandát jak z modrého, tak i z oranžového tábora. Nacházíme se ve zvláštním stavu. Levice nyní kritizuje, i když nic nedělala a jenom jednala o podrobnostech bez ochoty cokoli shodit z projednávání.

Poslanci byli ticho, nepodávali žádný pozměňovací návrh. Stejně tak je pravdou, že Drábek nejednal s ochotou diskuse. Jako jeden veliký diktátor chtěl protlačit vlnu svých zákonů umožňující další budouci velikánskou OpenCard. Jsme naprosto pokryteckou společností, ve které necháme povídat pokrytce a dokonce je chválíme, že se v médiích zastávají slabých, aby je posléze při politických jednáních poslali zpátky do bran pekelných.

Máme tady politické hry, politické oblbování lidí bez jakéhokoli účelu pomoci těm nejslabším. Dnes politici nadávají na zpackaný příspěvek na zakoupení motorového vozidla. Levice říká, že již tenkrát poukazovala na protiústavnost celého návrhu. Opět levice lže. Na protiústavnost poukazovali zástupci zdravotně postižených. Levice vůbec o tomto nemluvila, vlastně si toho vůbec nevšimla. Nyní o tom všem hovoří jenom kvůli politickým bodům.

Jediné, co udělal senátor Škromach pro zdravotně postižené, je vytvoření příspěvku na péči a tento příspěvek opět Škromach vytvořil jen a pouze po dlouhodobém naléhání zástupců zdravotně postižených. Celých dvacet let politici zapomínají na handicapované. Nyní ministr Drábek má za úkol poškodit zdravotně postižené a za pomoci podivné opozice se mu to bohžel daří.  Není ve skutečsti rozdílu mezi Škromachem a Drábkem. Oběma jde o nakojení lobbingu, o politickou hru na politické body. Levice čím dál více trpí schizorfenií se kterou jinak působí v médiích na voliče a jinak působí v politice při politických jednáních.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …