Jiří Kalach: Ukončete sankce, jednejte s Ruskem, zahajte sankce (proti USA)

06.09.2014 20:09

Rozhodně zahajte sankce v podobě zákazu geneticky modifikovaných potravin jako je GM kukuřice nebo hormonálně upravené hovězí maso, tak jak to podle Institutu pro zemědělství a obchodní politiku (IATP) umožňuje utajovaná připravovaná dohoda Transatlantického obchodního a investičního partnerství (TTIP).

Jiří Kalach: Ukončete sankce, jednejte s Ruskem, zahajte sankce (proti USA)
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

Utajení této dohody je samo o sobě skandální a důvodem je evidentně skutečnost, že dojednávané dohody požadují omezit veškeré regulace na národních úrovních na co nejmenší možnou úroveň a zpřístupnit naše trhy potravinám z USA, které nevyhovují současným národním normám.

Pohled do historie

Historie učí rozeznávat příčiny – následky a znova příčiny – následky. Od 11. září se USA chovají, pod záminkou šíření demokracie, hůře než SSSR v 70. letech.

Nejhorší porušení mezinárodního práva v tomto tisíciletí, jsme viděli v roce 2003 v Iráku. Bush jr. udělal z celého světa „užitečné idioty“ a pod lživým tvrzením o chemických zbraních napadl Irák. Výsledkem toho je, že v roce 2003 ohrožoval Irák maximálně pouze Irán. V současné době ohrožuje islámský chalífát celý svět (počkejte, až se ti jeho chlapci vrátí do Evropy). A tím, že Bush svoji agresí zvýšil ceny ropy, pomohl sobě v Texasu, ale paradoxně i Putinovi, k nové armádě.

Krádeží za bílého dne bylo také ukradení Kosova Srbsku. Jedním z důvodů byla bezesporu privatizace kosovských telekomunikací rodinou paní Albrightové. Moc v Kosovu byla předána do rukou humanitárních pracovníků kosovské armády, kteří za války zdravým a chudým odebírali orgány, aby je nemocným a bohatým dávali.

Naše velké poděkování musí také patřit všem, kteří podporovali tzv. „arabské jaro“, během kterého se Obama pokusil ve státech severní Afriky předat moc do rukou muslimského bratrstva a jeho odnoží. V Egyptě se to naštěstí nepodařilo, ale v Libyi téměř 100%. Za toto „vítězství“ vděčíme, jenom za prvních 6 měsíců tohoto roku, přílivu na 100 000 mladých mužů muslimského vyznání do Itálie. Státy, které svojí intervencí v Libyi porušily rezoluci OSN, jsou odpovědné za oživení populace Evropy novými, zcela určitě pracovitými přistěhovalci, kteří se budou významně podílet na tvorbě našich důchodů. Někde mezi těmito událostmi je samozřejmě válka v Gruzii. USA mají ovšem v tomto „zápase“ téměř nedostižitelný náskok.

Sýrie – podoba čistě náhodná?

Konflikt v Sýrii začal, jak uvádí otevřené zdroje, na začátku roku 2011 v Daraa u hranic se Saudskou Arábií. Podobně jako v Kyjevě, malé občanské nepokoje přerostly ve snahu o profesionální převrat. Při prvním zásahu policie v Daraa, zabili neznámí odstřelovači jak několik policistů, tak i několik demonstrujících, poté přišla armáda atd. Kdo střílel, se nepodařilo zjistit. Obama prohlásil, že limitní, pro vojenské zakročení v Sýrii, je použití chemických zbraní. Chemické zbraně byly po několika dnech použity. První hlasy, které říkaly, že vše ukazuje spíše na povstalce, byly umlčeny, nicméně vyšetřovací komisi se nepodařilo zastrašit a raději doposud nevydala stanovisko. Ovšem rozbor sarinu, jak uvádí Petr Markvart v MF Dnes, který v Sýrii žil, ukazuje, že nešlo o žádnou šarži, kterou dodal bývalý Sovětský svaz do Sýrie (tyto šarže jsou evidované). Nešlo tedy o syrský sarin. Pozdější rozbory ve Velké Británii dospěly k závěru, že šlo o sarin libyjský. Opět tedy nepřímý důkaz proti povstalcům, o kterém se nemluví.

Po převratu proti legálně zvolené ukrajinské vládě, který podporovaly finančně a politicky USA a několik „státníků“ z Evropy, už Obama neudělal stejnou chybu, aby prohlásil dopředu, že limitní bude sestřelení dopravního letadla. Ovšem po jeho sestřelení prohlásil okamžitě bez jakýchkoliv důkazů, že odpovědné je Rusko a proruští povstalci. Je naprostým vrcholem drzosti, když vyšetřující státy uvrhly na vyšetřování informační embargo a odmítají zveřejnit něco tak důležitého, jako je komunikace mezi letadlem a dispečery, která by například zdůvodnila, proč se letadlo odchýlilo od svého nastaveného kurzu (k tomu musel dát někdo příkaz). Ptáme-li se standardní otázkou komu ku prospěchu, pak je evidentní, že sestřelení letadla bylo ku prospěchu ukrajinské vládě a v současné době se zřejmě o jeho sestřelení vyrábí důkazy, nebo lépe řečeno původní důkazy se ničí. Díky této události byla Evropa vtažena do sebezničujícího se kolotoče sankcí a obviňování, přičemž USA stojí, jako jakýsi arbitr, beze škody stranou.

Z těchto důvodů by se měly do vyšetření nešťastných událostí okolo sestřelení letadla zrušit všechny původní sankce, které vznikly na základě velkohubých prohlášení několika politiků.

Důvody pro postup USA na Ukrajině a vůči Rusku, jsou zřejmě obchodní, a to jak z pohledu mikroekonomického tak i makroekonomického. V té malé osobní rovině jaksi zapadá zpráva, že syn amerického viceprezidenta Bidena je v představenstvu společnosti, která chce ovládnout těžbu břidlicového plynu na Ukrajině právě v okolí Donbasu. Pokud mohu tipovat na pohled makroekonomický, pak ekonomika USA není v dobrém stavu, a USA potřebují vnutit Evropě nevýhodnou utajovanou transatlantickou dohodu o obchodním a investičním partnerství, kterou zmiňuji v úvodu. Zjednodušeně, čím hůře pro Evropu, tím jednodušeji se tato tajná smlouva prosadí.

Rusko – přirozený spojenec

Nenechme se mýlit neustálým masírováním od našich médií o tom, že Rusko je náš nepřítel. Rusko je z dlouhodobého hlediska náš přirozený spojenec. Až se v nedaleké budoucnosti, stejně jako Římská říše, rozpadne Evropská Unie pod přílivem emigrantů, ne z germánských ale muslimských zemích, a natalitou muslimských žen, budou nám státy, jako je Rusko, velmi potřebné. Času, kdy se jižní Francie, jižní Itálie, Španělsko stanou muslimskými republikami, se při šílené politice multikulturismu, dožijí již naše vnoučata.

Díky politice Obamy a dalších, se Islám šíří v naší historii jako nikdy. Islámští radikálové vyhlásili chalífát a chtějí táhnout do Evropy. Bojují proti sekularismu, demokracii, Západu, Židům a i umírněným Muslimům. Humanitární krize v Sýrii vyvolaná USA a Saudskou Arábií má 3 miliony postižených. Humanitární krize na Ukrajině má 1 milion postižených, a tak bychom mohli pokračovat téměř po celém světě.

Proti tomuto je boj ve jménu demokracie za zájmy několika ukrajinských oligarchů, kteří se snaží pouze definitivně rozkrást Ukrajinu, nepodstatný. Jak opět uvádí otevřený zdroj, na Ukrajině se ztratí „čti ukradne“ plyn za 5 a 7 miliard dolarů ročně, a o to a další tady přece jde.

Naši političtí představitelé musí okamžitě přestat bídačit své země sankcemi, a svou energii stoprocentně věnovat politickému řešení situace. Lepší jsou humanitární konvoje, než humanitární bombardování.

Mgr. Jiří Kalach, místopředseda OHK UL
Jedná se o soukromý názor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Mafiozní manipulace před volbami do EP pokračují

15:57 Jiří Paroubek: Mafiozní manipulace před volbami do EP pokračují

Zdá se, že mainstreamové agentury pro výzkum veřejného mínění tvoří nerozbornou jednotu.