Jiří Košťák: Rozšíří Marek Benda řady sociálně slabých?

23.10.2013 7:33

To jsou ale kotrmelce, a život tropí hlouposti?! Inu, zdá se, že téměř do nedávna “celoživotní poslanec“ ODS Marek Benda si zřejmě konečně na vlastní kůži vyzkouší takové vymoženosti kapitalismu jakou je nezaměstnanost.

Jiří Košťák: Rozšíří Marek Benda řady sociálně slabých?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

Tento 45letý „mládenec“, který si o sobě nemyslí nic špatného, se loni, tehdy ještě poslanec,  proslavil výrokem, že ze svého platu -asi  89 000 korun čistého -  není schopen uživit rodinu !?  Má prý čtyři děti a manželku v domácnosti ! Skandální  vyjádření ! Jen dokazuje, jak tento pravicový politik byl po takřka dvacet let v poslaneckém sněmovně, doslova “utržen“ až  izolován  od běžného života prostých lidí, kteří musejí žít jen ze své mzdy .  Drtivá většina z nich totiž musí živit rodinu z 12 000, nebo i jen 10 000 korun.  Marek Benda se v Parlamentních listech  rozčílil, když o něm Andrej Babiš napsal, že nikdy v životě nepracoval.

„Funkce poslance je přece také prací“, kontroval  Benda.

Jak nemám slovenského miliardáře žíjího v Čechách Babiše rád, musím mu dát zapravdu.

Benda se po zádech svého tatíka, kontroverzního  disidenta,  hned po převratu  v listopadu 1989  vyšplhal do Poslanecké sněmovny, coby student, a takřka ji neopustil . V letech 1988-1990 studoval matematicko fyzikální fakultu , kterou nikdy nedokončil. Jen krátce, v letech 2002-2004, působil na tehdejším ministerstvu informatiky, Jinak celou dobu až do lońska, seděl v Poslanecké sněmovně. A během poslancování se mu podařilo vystudovat práva na Západočeské univerzitě v Plzni. Vzhledem k jménu, která tato instituce ale má, to není zrovna to, čím by se mohl chlubit...

Teď je Marek Benda na nevolitelném- desátém  místě  kandidátkní listiny pražské ODS. Spoléhá prý na voliče a jejich kroužkování, a tak se už zase vidí v poslanecké lavici. To si asi ale dost fandí, i pravicoví voliči  Praze nemohou být až tak na hlavu padlí. Údajně spolustraníkům rozesílá esemesky, kde je nvyzývá aby jej kroužkovali. Jenže u mnohých se zlou potázal … Benda ted nemá žádný příjem, a lepší to asi nebude. Co bude dělat, aby uživil rodinu? Asi rozšíří řady sociálně slabých, a kdo ví, zda jej neuvidíme třeba u Karlova most mezi žebráky s kloboukem u nohou. Pochybuji, že by si někdo vsadil na jeho právnické znalosti, a zaměstnal jej v této oblasti.  Ale kdo ví, třeba bude mít štěstí.

Podobně “blbě“ je na tom i bývalý premiér Petr Nečas, kterému se zatím  nepodařilo  sehnat  zaměstnání (podle serveru novinky.cz)  zaměstnání  s příjmem alespoň 150 000 korun, aby stačil splácet rozvodové výdaje a výživné bývalé manželce.

A když se ještě vrátím k ing. Andreji Babišovi. Je legrační a zároven smutné, že jako bývalý aktivní člen Komunistické strany Slovenska,(od roku 1980) nyní hlasitě  vykřikuje, že nikdy nebude uzavírat koalice a spolupracovat s komunisty.  Inu, jak to praví přísloví? Poturčenec, horší turka..  Myslím, že by měl vskutku také vysvětlit svou spolupráci s stb. Týdeník Euro zveřejnil fotokopii jeho svazku. Z něj vyplývá, že spolupráci s stb Babiš uzavřel ve vinárně U obuvníka v Bratislavě v roce 1980 v přítomnosti dvou  důstojníků státní bezpečnosti.  Za minulého režmu to měl asi hodně „dobrý.“ Komu se tenkrát povedlo studovat základní školu ve Francii a gymnázium ve Švýcarsku ? A jeho heslo z volebního plakátu, že z ničeho se stal usilovnou prací miliardářem,  je mírně řečeno, nepravdivé až lživé . Nebylo to z ničeho, vždyt pracoval na podniku zahraničního obchodu Chemapol a Petrimex. Takže, když nic jiného, tak měl vynikajíci kontakty a znalosti, a možná i něco navíc, nechci domýšlet...

To, co hnutí Ano vypráví jsou báchorky až v hollywoodském stylu pro důvěřivce.  Proto těch, kteří skočí takříkajíc na špek Babišovi  a jeho hnutí ANO, je mi upřímně líto, musí jít o naivní jedince, kteří uvěří kde jaké pohádce....

Jiří KOŠŤÁK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Kořeny zla a nenávisti v politice

15:49 Jiří Paroubek: Kořeny zla a nenávisti v politice

Když se dívám na intelektuální výkony pravicových žurnalistů v maintreamových médiích, které se týka…