Jiří Macků: Ohlašuji kandidaturu na prezidenta

13.02.2018 15:10

Proč tak brzo? Přece kdo dřív přijde, ten dřív hubou mele. Nebo ji třeba utře. Ale co, vždyť je to jen hra, a jak se ukázalo, suma-sumárum i docela psina.

Jiří Macků: Ohlašuji kandidaturu na prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezidentská standarta

Pro podporu svého historického rozhodnutí uvádím tyto základní osobní předpoklady:

V politice se orientuji zcela chaoticky, což je logický trest za pravidelné sledování jednání poslanecké sněmovny, tamních tzv. interpelací, televizních besed, nejrůznějších tiskovek a všelikých prohlášení ve stylu barona Prášila navzdory politickým spektrem.

Nejinak je to s politologií, k níž mám doslova odpor zásluhou politologů, kteří svými rozumy, odhady i uzávěry pustě zaneřádili sdělovací prostředky, naše mozky a vůbec všechno. Jednotlivci z jejich řad, deroucí se na politické výsluní, by měli být kvůli svému neblahému působení na duševní zdraví společnosti za trest na výstrahu úředně vyděděni.

Zcela bezkonkurenčně plavu v problematice hospodářství, ačkoli mám státní zkoušky z politické ekonomie kapitalismu i socialismu.

Na rozdíl od jiných, podobnými nápady kandidovat postižených, už dnes zhola nic nevím o chemii, byť jsem úspěšně složil státní zkoušky jak z organické, tak i anorganické.

Ačkoli mně vyšlo přes dvacet knih, nejsem schopný sesmolit jediný jsoucí verš, ba ani absolutní. Tedy s výjimkou několika přidrzlých veršovánek, jimiž jsem v pubertálních časech naivně útočil na předstíranou nedobytnost vyhlédnuté kořisti dívčího pohlaví.

Ke zvířatům se chovám s láskou a uctivě, protože si myslím, že leckterá patří do naší společnosti víc než někteří lidé. Když mě před nedávnem opustil varan stepní, běhající volně po bytě jako po stepi navzdory současné přítomnosti psa a dvou koček, s lítostí jsem informoval kolegy teraristy, ne však jednoho přemoudřelého ex-ministra veterináře, že nechcípl, jenom se v tichosti odebral do plazího nebíčka.

K rozhodnutí kandidovat na budoucího prezidenta mě však především předurčují tyto nesporné přednosti:

Neštítím se červených karet, sám jsem jich během kariéry fotbalového rozhodčího držel v ruce desítky.

Jsem lékařsky ověřeným majitelem dioptrických brýlí, i když jen na dálku. V této souvislosti slibuji, že při besedách je nebudu používat, ačkoli i já v nich vypadám výrazně inteligentněji, ba až důvěryhodně.

Mám rovněž koule, protože při své oblíbené a pravidelně pěstované hře pétanque bych se bez nich neobešel.

A konečně jsem, alespoň dle vyjádření některých mých známých, docela slušnej člověk, což je v současnosti zřejmě tím nejžádanějším doporučením.

Tak za pár let nashledanou! Miluji vás!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…