Jiří Paroubek: Budou z nás špindírové?

11.11.2022 11:10 | Komentář

Provládní média, jako je opravdu fenomenální ultrapravicové médium Forum24, přichází se vskutku inspirativním návodem pro špindíry. Posuďte sami: „Koupat a sprchovat se vůbec nemusíme, říká odbornice na hygienu. Jde o společenskou normu, tvrdí.“

Jiří Paroubek: Budou z nás špindírové?
Foto: Hana Brožková
Popisek: Jiří Paroubek

Redaktor Forum24 V. Besser vyhledal, možná pracně, možná ne, skutečně „zajímavé“ názory dvou „odbornic“ na hygienu. S. Bloomfieldová, údajně profesorka z Londýnské školy hygieny a tropické medicíny, nás chce dostat, pokud jde o osobní hygienu, o pár desetiletí nebo dokonce století, zpět.

Druhá „odbornice“, Dr. Nazarianová z Schweiger Dermatology Group z New Yorku, vysvětluje, že prý „agresivní každodenní techniky čištění způsobí rozpad kůže, vzplanutí atopické dermatitidy, ekzému a často způsobí nepříjemné svědění a zarudnutí kůže“.

Anketa

Jezdíte nakupovat do blízkého zahraničí?

48%
hlasovalo: 10775 lidí

Chci sdělit oběma skvělým dámám, že se desítky let sprchuji dvakrát denně, ráno a večer, a že se tak cítím lépe. A to po všech stránkách. A to především fyzicky. Sprcha, anebo dokonce koupel – což je zřejmě taková zvrhlost, že už o tom obě dámy ani nemluví (spotřeba energií a vody je tak velká, že by posílila Putina) – mi přináší, zejména v pracovně únavných dnech, velkou úlevu. A ještě jsem za ty desítky let, co to dělám, nechytil ani atopický či jiný ekzém, ani netrpím zarudnutím kůže...

Chápu příspěvky obou dam, potažmo portálu Forum24 jako společné úsilí, směřující k přesvědčení českého obyvatelstva, tedy alespoň těch slabších mozků, že je možné bez společenské či jiné újmy šetřit spotřebu vody, elektrické energie či energií obecně i na tak triviálním úkonu, jako se zdá být sprchování či koupání.

Jsou to smutné starosti, které zažíváme v současné době v souvislosti s nejistotou kolem dodávek plynu do Evropy v průběhu zimy.

Zkrátka zahalme se v zimních měsících do svých kožichů, do dvou svetrů podle Pekarové Adamové, neplýtvejme vodou na mytí… A možná, že by nějaký rozumbrada měl ještě vymyslet něco, jak ušetřit vodu při splachování WC a "vědecky" to zdůvodnit.

Nebo rozvinout myšlenku, zda by v určitý den v týdnu nemělo být vůbec vypnuto veřejné osvětlení v českých městech a zda bychom pak neměli chodit po městě vyzbrojeni baterkami či loučemi. Nejrozumnější by ale bylo, a říkám to opakovaně, začít konečně jednat s Ruskem, aby byla ukončena válka na Ukrajině a došlo k postupnému snižování cen energetických surovin. Cestu nevidím v receptu, jenž navrhuje ministr Lipavský, který se zmínil, že Rusko musí dostat „na budku“, aby přijalo ukrajinské mírové podmínky. To asi prožijeme ještě hodně studených zim ve svých domácnostech a možná také, že budeme rádi, že se tu a tam umyjeme aspoň v dešťové vodě.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…