Jiří Paroubek: Kavárna jako normalizační komunisté

19.11.2018 7:35

Pražská kavárna je stejně netolerantní jako předlistopadoví komunisté. Nepochyboval jsem, že k vyjádření své intolerance využijí výročí 17. listopadu. Nezklamali mě. Tak jak si sami přivlastnili 17. listopad a výročí velké společenské změny.

Jiří Paroubek: Kavárna jako normalizační komunisté
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Pokud jejich političtí exponenti řídili stát, ti různí Schwarzenbergové, Kocábové, Žantovští a další, tak to s republikou dopadlo špatně. Ekonomické propady, obří skandály, rozkradení národního majetku v rozsahu, jaký od Bílé hory nebyl. Dnes na Národní třídě stálo hejno pražskokavárenských harpií a štěkalo na každého, kdo dělá politiku trochu jinak než oni si představují jako správné. Jen oni jsou měřítkem správného pohledu na věc. Tak dnes vypískali i předsedu ČSSD Hamáčka. Předsedové Babiš a Okumaru předvídavě přišli položit květiny k oltáři vlasti již v noci. Jejich květinové dary ale čekal stejný osud jako květiny od prezidenta Zemana a předsedy Hamáčka. Také skončily v koši.

Kdyby chlapci a děvčata z pražské kavárny netrpěli výběrovou zrátou paměti, jistě by si vzpomněli, že listopad 1989 byl mimo jiné také o toleranci ve společnosti. O toleranci různých názorů. Přitom pražská kavárna představuje – a nijak zvlášť nemusíme přehánět – ve společnosti silně menšinový názor. A Zeman, Babiš i Hamáček naopak představují mlčící většinu.

Celkem nepřekvapivě dala plný prostor tomuto deformovanému pohledu na společenské dění veřejnoprávní televize. V ní vystupovali vesměs „osvědčení“ Debatéři, kteří jsou „osvědčenými“ nositeli názorů pražské kavárny.

Akce na Staroměstském náměstí zaměřená proti A. Babišovi ukázala, že z celé Prahy a možná i celého Česka dorazilo pár tisíc antibabišovských demonstrantů. Nebýt japonských a německých turistů, kteří o víkendech zaplavují Staroměstské náměstí, řekl bych, že účast nebyla nic moc. Smutné je, že redaktoři veřejnoprávní televize několikrát v průběhu posledních dnů glorifikovali duo revolverových žurnalistů Slonková – Kubík, že prý se jedná o největší žurnalistický počin roku. Opravdu. Nečekaně přepadnout duševně nemocného člověka, klást mu návodné otázky a nahrávat ho kamerou zabudovanou v brýlích, to je opravdu fujtajbl.

Je to stejné, nebo spíše srovnatelné s tím, když tito novinářští šmoulové před třemi měsíci kladli návodné otázky Petře Paroubkové, která se ze mě snažila udělat člověka koupajícího se v milionech nelegálně nabytých peněz. Jak to dopadlo? Policie se v uplynulém týdnu vyjádřila, že v mých příjmech neshledala nic podezřelého. A tak moji právníci pracují na žalobě na oba novinářské šmoky, hvězdy pražské kavárny.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…