Jiří Pavel Pešek: Předseda Senátu Parlamentu ČR obhajuje tureckou podporu islámských teroristů v Sýrii a Iráku!

18.12.2015 18:24

Včerejší vystoupení Milana Štěcha v UK ČT je katastrofální ukázkou neprofesionality práce legislativce...

Jiří Pavel Pešek: Předseda Senátu Parlamentu ČR obhajuje tureckou podporu islámských teroristů v Sýrii a Iráku!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Milan Štěch

Milan ŠTĚCH
Předseda Senátu Parlamentu ČR

Neosoudruhu předsedo,

Vaše včerejší vystoupení v UK ČT je katastrofální ukázkou neprofesionality práce legislativce - N.B. jejího nejvyššího představitele.

Pokud jde o spolupráci Turecka s IS, nemluvíte pravdu - a je objektivně nepředstavitelné, že by první muž státní legislativy neměl důkazné materiály, které jsou dnes volně k dispozici - pročež Vaše nepravda má charakter morální kategorie lži.

Je mimo jakoukoli pochybnost fakt, a Vy ho nemůžete neznat, že turecký prezident Erdogan a jeho syn obchodují s ropou, kterou IS protiprávně krade v Sýrii a Iráku. První efektivní údery proti dlouhým kolonám cisteren ("živé potrubí") uskutečnilo bombardování ruských letadel, jež konečně přineslo citelné ztráty IS, což je právě jedním z důvodů US-kritiky ruské vojenské pomoci Sýrii; mimochodem, jediná zahraniční vojenská síla, která má plné oprávnění operovat v Sýrii na základě oficiálního pověření legitimní syrskou vládou, je armáda Ruska. O tom také nemůžete nevědět. Stejně jako o nesmyslnosti pomluvy, že Bašár Asad podporoval IS.

Stejně tak není myslitelné, že byste si důkladně neprostudoval (vynikající) projev ruského prezidenta Vladimíra Putina k 70. výročí OSN z 28/9/2015. Proto není možné, abyste nevěděl, že Rusko nejen zcela legitimně - a konečně i efektivně - pomáhá osvobodit Syrskou arabskou republiku od zločinných vraždících teroristů ("umírněných" či "neumírněných"), ale konsistentně stále prosazuje správné a principiálně jediné možné řešení po ukončení bojů - tj. s mezinárodní pomocí formulovat novou ústavu země a připravit svobodné volby, v nichž si sami Syřané rozhodnou o své vládě a prezidentovi (jejž si - mimochodem - již v opakovaných volbách zvolili..).

Je snad takový plán v rozporu s moudrým zdravým rozumem či demokratickým duchem? Tak proč ho explicitně nepodpoříte? Protože svobodná demokratická Moskva zbavená smrtelné infekce komunistické choroby už není, co bývala? Když jste ještě na schůzích KSČ v budějovické továrně vyvolával slávu našemu nerozbornému bratrskému přátelství "se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak"? To bývaly doby, soudruhu Štěchu, vzpomínáte? Díky Bohu ani po létech se nezapomíná na Vaši skvělou komunistickou kariéru!

Navíc dva turecké novináře, kteří uveřejnili informaci o spolupráci vlády Turecka včetně její tajné služby MÍT s IS, jemuž byla dána možnost volného pohybu přes hranice do Sýrie včetně dodávek zbraní (!), prezident Erdogan obvinil z vyzrazení státního tajemství a požadoval pro ně trest doživotního vězení. Tím logicky potvrdil pravdivost a správnost těchto informací. Toto je prokazatelný fakt a Vy ho nemůžete popřít. Proto Vás důrazně žádám - přestaňte lhát!

Používám slova "lhát", neboť opakuji, že se neodvažuji ani na okamžik pochybovat o tom, že tyto pravdivé informace máte - dokonce i díky mé emailové korespondenci. Kdybyste je však snad z jakéhokoli důvodu neznal, pak podejte demisi. Protože je netolerovatelné, aby politik ve Vaší funkci v tak závažné věci ať již záměrně klamal či nevědomky mystifikoval veřejnost.

S adventním pozdravem

Ing. Jiří Pavel Pešek
ECSSU, ex-diplomat

Vyšlo na eurabia.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…