Jiří Vyvadil: Hnilobný zápach se šíří z Poslanecké sněmovny a zamořuje zem

30.06.2013 22:00

A ti, kteří ji zaneřádili mnohačetnou politickou korupcí, církevními restitucemi založenými na bázi tří trestných činů úplatkáství, ti, kteří dusí hospodářskou politiku země natolik, že už ani nedýcháme na záda našich sousedů , hystericky volají : Zachraňte parlamentní demokracii, udržíme Poslaneckou sněmovnu stůj co stůj.

Jiří Vyvadil: Hnilobný zápach se šíří z Poslanecké sněmovny a zamořuje zem
Foto: Archiv JV
Popisek: Advokát Jiří Vyvadil

Když zločinec Kalousek,  největší politický hochštapler země zvedá prapor boje za demokracii a fašistou, diktátorem, Putinem nazývá prezidenta Zemana, je to směšné, ale i tragické. Špína je povýšena na normu. Přitom největším ohrožením parlamentní demokracie, je dnešní Parlament sám, tedy právě ta jedna jeho komora, jejíž členové se brání zuby nehty rozpuštění.

Ničemu nemohou pomoci, už jenom škodí a hlídají si svá místečka s vědomím, že už je nikdy v budoucnu zastávat nebudou.

Neslýchaná drzost, se kterou bývalá koalice trvá na svém opětovném pověření logicky vede k tomu, že lidé už chtějí vyhánět všechny politiky a budou narůstat polofašistické a radikalistické tendence.  

Ten zápach už je nesnesitelný. Omílání jalových slovíček, výhružky a vydírání neschválením rozpočtu v podání Kalouska a spol, možná mnohé povedou k tomu, že začnou uvažovat, zda vůbec ještě je třeba parlament.

Už teď je Poslanecká sněmovna nejméně respektovaným ústavním tělesem.

Se svými tuším 18% se musí před podporou prezidenta kolem 50% jen pokorně mlčet.

Směšné hlášky na téma omezení pravomocí prezidenta republiky, které vyhlašuje Kalousek a spol., a přitom ví, že ústavní většina by se logicky k tomu nenašla, jen dál vytváří jalové dusno.

Ten zápach je natolik nesnesitelný, že představa, že podobní tvorové znovu usednou v parlamentních lavicích je bolestná.

Kdybych to tedy shrnul : Nic proti parlamentní demokracii, ale tuhle Poslaneckou sněmovnu je třeba rozprášit co nejdřív.

A do té doby vypnout televizi, přestat číst Bakalovy a Babišovy tiskoviny, vypnout facebooky  a vědět,  že logika vývoje a čas tuto nechutnost zákonitě odstraní.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Vyvadil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka