Jiří Vyvadil: Lahůdková Putinova hra 5…

09.02.2022 7:29 | Komentář

Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá.

Jiří Vyvadil: Lahůdková Putinova hra 5…
Foto: hns
Popisek: Jiří Vyvadil v půlnočním rozhovoru

A pak, že přísloví nemohou být studnicí moudrosti. Západ vedený Bidenem odstartoval celosvětový hon proti domnělé obavě z jistojistého útoku Ruska na Ukrajinu, a to na základě faktu, že u ruských hranic s Ukrajinou jsou umístěna ruská vojska

19.1.2022 jsem napsal svou první glosu, odpíchnutou stručnou a racionální úvahou vyšlou na portálu americká agentura Bloomberg, která uvedla, že to co udělal Putin s rozložením sto tisíce svých vojáků u  hranic s Ukrajinou je skvělým tahem a Putin nemůže nic pokazit, dokud je tam nechá, než mu Zápas splní jeho požadavky a nepohne se ani dopředu, ani do strany, ani vlevo, ani vpravo a nechá tím všechny zainteresované hráče v nejistotě. A na tomto jednoduchém faktu jsme postavili naše hodnocení. Když Rusko ve zkoumaném období uhne a stáhne se, aniž by Západ v podstatných rysech ustoupil, Rusko ztrácí bod, a  když naopak neuhne a vytrvá, bod získává. Prosté, ale nepochybně spravedlivé…

Nuže dnes 8.2.2022 můžeme v našem seriálu pokračovat…

Na počátku dnešní již docela i celosvětové reálné krize byla rozšafná telekonference vedená Bidenem, vyvolaná mnohaměsíční do značné míry účelovou hysterií ukrajinského prezidenta Zielenského, ve které Putinovi pomalu přátelsky domlouval, aby nezahájil invazi na Ukrajinu.

To ovšem Biden neměl dělat. Putin obratem téma zvednul a obrátil jej ve svém gardu na strukturovaný požadavek, závazných opatření na zajištění bezpečnosti Ruska, příslibem nerozšiřovat NATO dále na Východ, zejména nikoliv o Ukrajinu a Gruzii a stažením vojsk NATO na stav před rokem 1997, zejména pokud jde o raketové základny v Rumunsku a Bulharsku.

A jaksi mimochodem  nahromaděná ruská vojska spíše ještě bobtnala. Navíc došlo k jejich částečnému rozmístění i v Bělorusku.

Od té doby  týden za týdnem stupňuje nervozita, západní  politik za politikem se v rámci potřeby  zviditelnění buď osobně či telefonicky spojuje tu s Lavrovem či přímo s Putinem, aby následně ještě vykonaly konejšivé gesta k Ukrajině, ale neutrální pozorovatel si musí začít ťukat na čelo.

Proč by proboha Putin stahoval svá vojska z místa jejich dočasné dislokace, když tím Západ dostal do klinče, ze kterého se nemůže už nyní bez upřímné spolupráce s ním dostat.

Že hoštapler a islamista Erdogan ostrouhává s svými návrhy uspořádat „smírčí řízení“ mezi Putinem a Zielenským, které by se mělo konat v Turecku je jasné. Když někdo dodává drony Ukrajincům a uzavírá dohody o vojenské pomoci s Ukrajinou je v podstatě bez šance.

Ale Putin nechává uvážlivě rozmělňovat západní vyjednávací hráče  z politiků USA na jiné.

Jestli se Macr on rozhodl trochu vyšachovat Bidena a spol., pro ne?

Biden s Blinkem se dostali do stavu, kdy už se nemohou pohnout, ale sebe větší výhružky Putinovi stékají po něm jako kapky deště. Navíc ty výhružky jsou ve způsobu podání od počátku zčásti iluzorní.

Vtipným příkladem bylo včerejší jednání mezi německým kancléřem Scholzem a americkým prezidentem Bidenem.

Když Biden bojovně prohlásil, že jakmile Rusko přejde hranice Ukrajiny, Nordstrem II ihned padá, přítomný Scholz slovo Nordstream II z úst nevypustil a nevypustil jej na žádnou otázku během svého pobytu ve Washingtonu. A zbraně na Ukrajinu dál odmítá dodávat.

Navíc to samotné je směšnost nad směšností. Není nejmenší pravděpodobnost se domnívat, že dojde k invazi Ruska na Ukrajinu. Jedná se jen o výmysl Západu, který už jen den za dnem dál sebevražedně rozvíjí….

A jinak Putin jistě bude podporovat, dokud to bude pro Rusko výhodné, Macrona. Konečně, jako člověk, který pravil svého času, že NATO prožívá svou mozkovou smrt, a který je velice motivován dosáhnout před svými volbami viditelnějšího úspěchu coby evropský či dokonce světový mírotvorce a navíc člověk, který jistě chce  Bidenovi vrátit jeho urážku za utvoření paktu AUKUS  s vyšachováním Francie pro oblast indopacifistické oblasti je momentálně ten nejvhodnější…

A tak se Biden a s ním i jestřábí anglosaské, polské a pobaltské křídlo dál boří do jámy, kterou sami vykopali, do které navíc teče voda a bahna je víc a  více.

Co víc si Putin a mírumilovní lidé na světě více mohou přát.

Minulá bilance průběžného hodnocení geopolitické soutěže Rusko : Západ  k  ke 3. 2. 2022 činila ve prospěch  Ruska 3:0

Stav k 8. 2. 2022 je následující Rusko : Západ 4:0

PS.Fakt neřeším našeho Fialu, tím méně Lipavského. Jejich protiruské výkřiky mi připomínají směšné výhružky generálního tajemníka ÚV KSČ Gustáva Husáka, který na adresu amerických imperialistů, jež se jistě líbily tvrdému jádru komunistů, ale ostatním to bylo jedno, nebo se jim smáli. Podobně směšná je i podpora dnešní banderovské Ukrajiny a boj proti Rusku. Mohu je ujistit, že pro Rusko jsme již naprosto nulovou množinou z hlediska významu.

Takže někdy zase na shledanou, přátelé.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…