Jiří Vyvadil: Naděje koalice SPOLU a Pirstanu na vytvoření vlády se rozplývají jako dým

04.10.2021 15:33 | Komentář

Průzkumy jsou jen průzkumy a Kantar Václava Moravce, který jistě chystá závěrečný úder proti Babišovi zřejmě na poslední den, kdy je možné průzkumy provádět, určitě už má naplánován malý atomový výbuch, kde Babiš a jeho potencionální spojenci bude hladce porážen vítěznou probruselskou pravicově progresivistickou skupinou Pirstan +SPOLU.

Jiří Vyvadil: Naděje koalice SPOLU a Pirstanu na vytvoření vlády se rozplývají jako dým
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Český volič je na rozdíl od jednorozměrného německého daleko více pluralistický a tak zdá se filosofie koalice SPOLU: Chceme Západ, hlavně Německo, či dokonce heslo Pirátostanu: Jsme Evropani, progresivismu nikdy není dost jistě zaujímá spřízněný mediální svět ale bohudík, nechává chladným masy voličů. 

Anketa

Přesvědčujete své okolí o tom, koho má a nemá volit?

72%
hlasovalo: 26238 lidí

Nebudu dopodrobna rozpitvávat poslední dva průzkumy SANEPU a dnešní STEMU.

Klíčové, co je dokladem převažujícího zdravého rozumu českého voliče je, že podle SANEPU má koalice SPOLU s Pirstanem pouhých 39 % a podle dnešního STEMU dokonce jen 36,9 % a na mandáty chudičkých 87 mandátů.

Samozřejmě, že podle obou průzkumů vede ANO, ale silně boduje jako samostatná politická strana Okamurova SPD, která bojuje jako lev a jako samostatná politická strana je po ANO největší a za ní se plouží ODS, Piráti i další. TY slepence ukazují, že za čtyři roky její členové si oproti SPD nepolepšili ani o procento.

Nejsme jako Němci, ale nebo lépe řečeno ne jako západní Němci. Jsme svébytný národ, který odrodilce nikdy zvlášť nemusel. Ani když hledali příkazy Moskvy, ani když hledají příkazy Bruselu.

Týden před volbami jsou ty dnešní průzkumy povzbuzením, zejména proto, že si lze těžko představit, čím by dnešní opozice mohla zlepšit svůj umělecký dojem. Naopak. Nic bych za to nedal, že Pirstan v den voleb může poklesnout až někam ke 14-15 %.

Takže příjemný týden, přátelé.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…