Jiří Vyvadil: Petře, chlapče milený, rozbil jsi ODS. Díky

13.06.2013 20:30

Petra Nečase jsem odjakživa pokládal za nejhloupějšího předsedu vlády ČR. Vždy mne fascinoval tím, že učiní vždy pravý opak toho, než by učinit měl. A ještě se přitom slastně usmíval, jak to udělal dobře. Vždy přišel další potupný pád.

Jiří Vyvadil: Petře, chlapče milený, rozbil jsi ODS. Díky
Foto: Archiv JV
Popisek: Advokát Jiří Vyvadil

První fatální chybu udělal, že se raději nedomluvil s ČSSD, v té době již vedenou Bohuslavem Sobotkou. Nepochybně se mohl vytvořit vyvážený koncept rozvoje společnosti, jak jej například zná velmi úspěšné sousední Rakousko.

Protože je mu fanatismus bývalého svazáka vlastní, přeorientoval se na ideologický fanatismus pravicový, a vytvořil koalici s dvěma novotvary TOP 09 a VV. Bylo to idiotské  rozhodnutí, ale když už jej učinil, měl jej zuby nehty držet.  V okamžiku, kdy  oslabil své vládní postavení tím, že pustil – jinak samozřejmě pochybnou – VV k vodě, bylo už o jeho osudu rozhodnuto.

Sice plácal o tupých škrtech ministra Kalouska, ale jinak vždy sklapl podpadky a souhlasil.

Že země zaostává za všemi sousedy je důsledkem jeho slabosti. Kupodivu TOP 09 to ani nevadí. K nim se přesouvá tvrdé pravicové jádro, které si přeje přitvrzovat více a více.

Jako naprostý nedůvtipa podpořila ODS pod jeho vedením  K. Schwarzenberga na úřad prezidenta ve 2. Kole. Tím rozhodl o tom, že TOP 09 definitivně odstartovala k prvenství na pravici.

Když se slastným úsměvem dítěte podepisoval se slovy : „Já sám, já sám“ smlouvy  s církvemi, kterými se jim uprostřed chudnutí společnosti budou po 30 let převáděny miliardy, ačkoli 80% obyvatelstva, včetně části věřících tento krok jasně odmítalo, přemítal jsem o tom, zda není mdlého rozumu.

Když opět šťastný jako moucha šel před poslanci bavorského zemského sněmu se omluvit za vyhnání sudetských Němců a podlomení duševního zdraví jsem nepochyboval.

Když nechal zkorumpovat tzv. rebely  Tluchoře, Schnajdra, Fuchsu, aby získal podporu nesmyslného daňového balíčku, který mu přikázal jeho řídící důstojník Kalousek, člověk věděl, že se mu to nějak jako bumerang vrátí.

Když přivedl do vlády Kubiceho, říkal jsem si že neví, co dělá. Dnes je Kubice největším spojencem Kalouska a Karla...

Kdysi drtivě ovlivnil volby v roce 2006 svou Kubicovou zprávou 4 dny před volbami, a jedinými pachateli byli, jak známo jen členové ČSSD.

Doba se změnila...ČSSD zvítězí tak jako tak. Zničit ji ani moc nelze. Monstrózní stíhání Ratha ČSSD ani za mák neuškodilo, spíše naopak. Lidé jej chápali jako nepřiměřené.

A tak je třeba scénář změnit a chudáčka Nečase, jak jej s oblibou označuje jeho ministr financí definitivně odstřelit. A  co, že mezi  třicítkou stíhaných nebude ani jeden člen TOP 09!!! a když jen nějaké vezvýznamné ucho. .

Petr Nečas končí  a zaslouženě.

A do kamene jeho politického náhrobku mu vytesejme : Petr Nečas se zasloužil o definitivní pád ODS.

A to je záslužné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Vyvadil

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…