Jiří Vyvadil: Pokerová hra Rusko-Západ pokračuje - 6 (Biden propadl panice)

14.02.2022 7:35 | Komentář

To by se prezidentu Zemanovi nemohlo stát. Ten nevěří čučkaři Koudelkovi ani nos mezi očima. Joe Biden ovšem propadl panice a věří CIA, že Rusko bezprostředně zaútočí.

Jiří Vyvadil: Pokerová hra Rusko-Západ pokračuje - 6 (Biden propadl panice)
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Částečně musíme mít pro jeho paniku pochopení. Jako viceprezident zažil tragické vypálení americké ambasády v Libyi včetně jejich velvyslance poté, co USA letecky zaútočily na Libyi při odstraňování Kadáfího. A jako prezident má před očima tragický a ponižující úprk Američanů z Afghánistánu, který za sebou zanechal možná ještě tisíce Američanů a místních spolupracovníků vydaných napospas Talibanu. 

Anketa

Který z nedávných lídrů SSSR či Ruské federace byl nejlepší?

0%
90%
hlasovalo: 33246 lidí

Dalším důvodem je přiznání bezvýznamnosti všech těch výhrůžek Putinovi, které by měly zabránit onomu údajnému ruskému útoku.

I proto Biden bude dnes volat Putinovi o 17. hodině našeho času, aby věci řešil..

Paniku USA vystihuje i prohlášení amerického státního departementu svědčícího o nejvyšším stupni stihomamu i ve vztahu k západním spojencům.

„Globální informační prostor čelil koncem roku 2021 a začátkem mediální kampaně 2022 bezprecedentním svým rozsahem a propracovaností, jejímž účelem je přesvědčit světové společenství, že Ruská federace připravuje invazi na území Ukrajiny,“ uvedlo ministerstvo v prohlášení zveřejněném na svém webu, a obvinilo západní národy a média ze šíření dezinformací, „aby odvrátili pozornost od vlastních agresivních akcí“.

A jako třešničku na dortu si ponechme samotné prohlášení prezidenta Bidena pro stanici NBC :

Na dotaz reportéra Lestera Holta z NBC News, který se ho zeptal, jaké scénáře by vyvolaly americkou záchrannou misi, kdyby Rusko napadlo Ukrajinu, pravil:

"Ani jeden. "To je světová válka - když po sobě Američané a Rusové začnou střílet, jsme v úplně jiném světě, než jsme kdy byli."

A není to jinak? Nestačilo by přistoupit na požadavky Putina ohledně bezpečnosti Ruska a přiznání, že USA a NATO musí uznat geopolitickou rovnováhu s Ruskem a přestat opakovat mantru o právu Ukrajiny na určování svého členství v NATO, když zjevně NATO nemá ve vztahu k Rusku schopnost Rusko zadržet?

No, my v Česku můžeme jít v sobotu na procházky a někteří z nás vyrazit i na lyže. A nechme prezidenta Bidena, aby „ukazoval“ po vzorů našich Fischerů, Lipavských či obou Kolářů, jak se správně hovoří s Ruskem z pozice síly…

Pěkný den přátelé…

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…