Jiří Vyvadil: Připijme si na porážku kyjevského euromajdanu. Potřebujeme fakt už mír

20.02.2019 18:51

Má slova by mohla znít tvrdě a cynicky, ale jde jen o připomenutí toho, co někteří z nás před pěti lety doslova úpěnlivě volali na všechny strany. Aby prostě Západ nevyšiloval a jen z důvodů prestiže nevyvolal v podstatě nejen evropský, ale celosvětový konflikt s Ruskem, protože si ukrajinský prezident Janukovič dovolil odmítnout asociační dohodu mezi Ukrajinou a Evropskou unií, což bylo Západem, počínaje Obamou, konče Merkelovou, chápáno jako potřeba vyvolání konečného zúčtování s totalitním, imperiálním a já nevím co ještě s Ruskem.

Jiří Vyvadil: Připijme si na porážku kyjevského  euromajdanu. Potřebujeme fakt už mír
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Všechny informace byly známy a každý měl vědět, že nastane kolaps a Ukrajina se ideologicky přemění na fašistický stát a věcně na stát totálně ekonomicko-sociálně rozbitý, zbídačený, zhroucený.

Každý se k tomu vyjadřoval. I jakýsi Vyvadil byl pozván poprvé a naposledy do České relevize, kdy mu jinak krásná Tvarůžková sázela jednu předem připravenou otázku za druhou a on, věda, že nic jiného nemá smysl, si z ní dělal legraci.

Co jsem tehdy říkal, že poteče krev, že se Ukrajiny rozdělí, že nastane kolaps a že to bude porážka Západu a vítězství Putina…

No, jen si to pusťte (ZDE)

Bohužel se tak tragicky na 90 procent věc odvíjí, neraduji se, ale má chyba to určitě není.

Tím spíše ne dnes…

Na rovinu: Odmítám imperialismus, tedy násilné vnucování politických řešení slabším státům z vnějšku.

Lidé mého typu, kteří stále myslí, byli přesvědčeni, že po Ukrajině či Sýrii, kde Rusko vítězí, už snad Západ pochopí, že toho bylo po roce 1989 dost. Že humanitární bombardování Jugoslávie, válka v Iráku, válka v Afghánistánu, podpora džihádistů v Sýrii, útok na Libyi, podpora gruzínské války Saakašviliho proti Rusku, by měly už skončit…

No, Trump v křeči a část EU rovněž v křeči se znovu rozhodli podpořit barevnou revoluci, čti – puč ve Venezuele, jen proto, že se jim Maduro nelíbil.

Je to zřejmě zoufalství, křeč Západu. Ale i kdyby na chleba nebylo, Maduro se nevzdá, tak jako se nevzdal Assad.

Západ – a spravedlivě byl poražen – na Ukrajině, byl poražen v Sýrii a nepřímo i v Afghánistánu. A dostane na prdel i ve Venezuele a onen Guaido může jít zalévat kytičky… Liberální média jdou za ním, ale lid ne.

Svět potřebuje co nejužší spolupráci Západu a Východu.

Jen Západ si křečovitě odmítá uvědomit, že tahá za kratší konec provazu. Jeho světová dominance se končí, ale to je vhodná příležitost spolupracovat s ekonomicky i geopoliticky nastupujícím Východem. Kde je, proboha, problém?

Vypadá to dobře.

Pravda vítězí…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.