Jiří Vyvadil: Připravuje Porošenko nějakou provokaci?

01.04.2019 18:51

Západ před pěti lety vrhl všechny své síly na podporu protiruského majdanu na Ukrajině tak dlouho budoval Ukrajinu coby nepřátelský val proti Putinovi, že najednou neví co říci. Do druhého kola postupuje s 30% vtipkující showman Zelenskyj proti urputnému protiputinovskému jestřábovi Porošenkovi.

Jiří Vyvadil: Připravuje Porošenko nějakou provokaci?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Co bude dělat i náš Petříček, který, jak známo, ihned po svém zvolení vyrazil na Ukrajinu, aby podporoval Porošenkovu kliku v boji proti „ruské agresi“ a „anexi Krymu“, aby musel sledovat, že ponurý a válečnický Porošenko získal o polovinu méně hlasů než rozjuchaný komik Volodymyr Zelenskyj. Co budou dělat USA, EU, která přece potřebuje Ukrajinu vyvolávající trvalý odpor proti Rusku…

Zelenského často označují za klauna, ale on se tomu nebrání. Říká: Jsem klaun a všichni jsme klauni a oni si s námi jen pohrávají.

„Dvacet osm let jsme žili v hustém, tmavém lese, kde občas někdo přišel a řekl, že nám ukáže světlo. Slibují tak moc, ale stále nás vodí dokola po lese. Otevřete oči a najděte světlo,“ vyzval Ukrajince.

Sympatické od něho je, že podporuje přímou demokracii, a tedy i referendum o vstupu do EU či NATO, s plným vědomím, že zejména ve vztahu k NATO neexistuje na Ukrajině pro vstup jednoznačná podpora obyvatelstva. A mimochodem, když už na téma těchto struktur přišla řeč, měl odtušit, že nemá informace, že by o Ukrajinu někdo v EU či NATO zrovna stál.

Ukrajina, přátelé, představuje největší politický vřed v Evropě, který blokuje normální politické, ekonomické i lidské soužití v rámci euroasijského kontinentu.

Co se stane do 2. kola, nevíme.

Porošenko je schopný všeho. Podobně jako v incidentu v Kerčském zálivu jistě už teď má v hlavě připravenu nějakou provokaci, aby vítězství svého soupeře zmařil.

Jde mu také o vše, protože Zelenskyj slíbil, že pokud se stane prezidentem, zamíří Porošenko do vězení.

Asi tak…

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla