Jiří Vyvadil: Spadla klec

26.06.2013 7:30

To, co v posledních dnech předváděla, předvádí a zřejmě dál chce předvádět bývalá vládní koalice ODS,TOP 09 a Lidem nabývá charakteru absurdního divadla přecházející ve směšnou italskou frašku.

Jiří Vyvadil: Spadla klec
Foto: Archiv JV
Popisek: Advokát Jiří Vyvadil

Vzpomeňme si Schwarzenberga, Kubu, Peak, jak s důstojnou tváří před televizními kamerami prohlašovali, že bude- li jmenována úřednická vláda …. Okamžitě podpoří návrh ČSSD na seberozpuštění této koalice. Dnes rozpuštění Sněmovny? Nikdy!!! Jako vždy nejlepší skeče měl Miroslav Kalousek..

Napřed ultimativně žádal návrh ODS na jméno premiéra. Potom, když jej dostal spadla mu brada a obratem opět  trval na tom, že nejdříve je třeba jméno dovolit předsedu Poslanecké Sněmovny. Bez toho nepřichází v úvahu jmenovat předsedu vlády, potom samozřejmě jako jeho šéf opakoval, že úřednická vláda by byla pro něho důvodem k rozpuštění Poslanecké sněmovny, zatímco Schwarzenberg už před týdnem přátelsky konstatoval, že touto cestou se zřejmě Zeman vydá a že setkání bylo příjemné a jídlo skvělé.

Dnes náhle nesouhlasí s rozpuštěním a hrozí rozpočtovým provizóriem.

Do toho desítky novinářů hovoří o puči, diktatuře, porušení Ústavy a někteří nabízejí žalobu pro velezradu na Zemana. Fakt už se těším až někdo sežene 3/5 většinu jak v Poslanecké sněmovně tak i v Senátu pro její podání. Ať proboha neplkají blbosti.

Přitom přece všechno bylo dávno jasné. Základním kamenem Zdemanovy prezidentské kampaně  bylo přece : „Stop Nečasově vládě“  Novináři a politici v čele s Kalouskem se mu smáli. A tvrdili, že nemá proto kompetence.  

A když se ukazuje, že je má, dostávají na pokraj zhroucení.

Vládní koalice, která by dnes sehnala tak maximálně 45 hlasů volá o rozvrat demokracie.

Média opět, tak jako v prezidenské volbě se ukázala zcela neschopná cokoliv ovlivnit.

Nákupčí portálů a vydavatelství Bakala, Babiš mohou jen cenit zuby, ale význam toho, co dělají jimi h placení novináři je nulový.

Budiž řečeno, že neexistují žádná ústavní pravidla, která by byla jakýmkoliv způsobem ustálena, zím méně závazná.

V zemi, kde Ústavní soud nestoudně zruší ústavní zákon o rozpuštění Poslanecké sněmovny si přece každý ústavní činitel může Ústavu vykládat po svém.

To ovšem vůbec neznamená, že se koná konec demokracie. Evidentně se koná konec této koalice. Nic více a nic méně. A to je zcela běžná věc.

A systém vzájemných protivah přirozeně existuje. Proti krokům prezidenta mají zákonodárci přirozeně protiváhu. Ať rozpustí tuto prohnilou sněmovnu a vytvoří novou.

A ať vytvoří tak silnou koalici, že ji prostě bude muset prezident respektovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Vyvadil

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

16:40 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

Každý zná Karla Kryla jako písničkáře, ale už méně jako básníka, natož autora drobnějších próz, psan…