Jiří Vyvadil: Špionážní aféra jako na zavolanou

07.07.2014 11:43

Tak nám v Německu vypukla jako na zavolanou opět další špionážní aféra, ve které se provalilo, že jakýsi zřejmě psychicky labilní agent Spolkové zpravodajské služby zřejmě od roku 2012 prováděl aktivní špionážní činnost ve prospěch CIA. Věc, která v Německu nabírá obrátky…

Jiří Vyvadil: Špionážní aféra jako na zavolanou
Foto: Archiv JV
Popisek: Advokát Jiří Vyvadil

Tak tvrdého odsouzení USA, jakého se jim dostalo a do něhož se s překvapivou  vervou pustili jak německý prezident Gauck, tak ministr zahraničních věcí Steinmayer, tak i další představitelé tentokrát hlavní vládní strany CDU-CSU v Německu nebylo. Lapidárně to vyjádřil Gauck, když řekl: Jestli je to pravda, tak už je toho dost.

Pominu fakt, že si Němců vážím, že tuto aféru zveřejňují a hlavně chtějí pachatele stíhat. Jak znám naše vládní představitele, ti by naopak takovou činnost ocenili jako příspěvek ke spojenecké spolupráci a Zeman by zvažoval, zda to není na Řád bílého lva. Naši stoupenci Havla v médiích by křesali nové naděje pro česko – americké priviligované spojenectví.

Ne tak Němci. Podle okamžitého průzkumu 58% dotázaných si přeje větší nezávislost na USA a dalších 67% vidí v této záležitost vážné pochybení USA.
Pojďme si jen tak trochu zaspekulovat.

USA v posledních letech a desetiletích  na co sáhla, to dopadlo katastroficky…

Války v islámském světě (Irák, Libye, Sýrie, Afganistán…) nejenomže nepřinesli vítězství „americké demokracie“, ale jejich výsledkem je vznik zřejmě nejagresivnějšího produktu islamismu : islámského státu, jehož ambicí je do několika let kromě ostatních muslimských zemí podrobit si i značnou část Evropy a proti jehož metodám nacistické Německo bylo humánním a tolerantním státem.

Tragická a blízká je avantýra na Ukrajině, kde s masivní podporou USA nastal rozvrat a vybíjení ruskojazyčného obyvatelstva na východě a tento balvan bude na desetiletí zatěžovat tento kontinent.

Stručně řečeno : USA uvádí po mnoho let celý svět do stále větší destrukce a válek…

A Němci, nebo alespoň někteří z nich, umí kalkulovat : Od USA je zapotřebí se začít  racionálně odpoutávat, nebo přivedou celý svět do války…

Cesta je jasná, je třeba zatlačit USA do prostředí více konkurujících mocenských center, aby už nemohly vyvádět tolik neplechy.

Mimochodem nejde přirozeně jen o znovunajití cesty s Ruskem, bez které je boj s islamismem nemyslitelný, ale na stejné lodi je i ekonomická a možná i mocenská spolupráce s Čínou.

Mimochodem, čínským hostitelům jistě zprávy o vypuknutí této špionážní aféry, do které jsou zataženy zase USA budou jistě velmi vítané a Merkelová (bude jistě se svou cestou úspěšná)

Snad poprvé s Gauckem souhlasím :  Dost bylo USA, a to po všech stránkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Vyvadil

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Mafiozní manipulace před volbami do EP pokračují

15:57 Jiří Paroubek: Mafiozní manipulace před volbami do EP pokračují

Zdá se, že mainstreamové agentury pro výzkum veřejného mínění tvoří nerozbornou jednotu.