Jiří Vyvadil: Trump nechce reprezentovat celý svět, chce reprezentovat jenom Ameriku

02.03.2017 16:53

Projev Ronalda Johna Trumpa před americkým Kongresem byl zřejmě nejdůležitějším od roku 1945. Ne možná pro Američany, ale pro svět, pro nás určitě. Svět jistě přepisuje…

Jiří Vyvadil: Trump nechce reprezentovat celý svět, chce reprezentovat jenom Ameriku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Řekl toho mnoho a většina se týkala amerického národa, jeho starostí, vnitřních problémů Ameriky, potřeby znovuobnovit rozkvět, ekonomiku životní úroveň…Ano je to ryzí a svébytná forma amerického izolacionalismu jako reakce na celosvětový globalismus, mimo jiné z pera Baracka Hussein Obamy.

Nevím, zda nám přísluší hodnotit vnitrostátní důsledky jeho politiky. Nechceme jistě, aby se nám Američané, jak to od roku 1989 dělali, kafrali do našich záležitostí a prezident Trump má plnou legitimitu, jak zajistit nárůst pracovních sil v zemi, dát do laťě americké firmy, kteří putují za levnou pracovní silou, změnit obchodní bilanci s Čínou, Německem, Japonskem i dalšími zeměmi.

Nepleťme se mu do toho, co chce v zemi udělat, sledujme, jaké to bude mít dopady na svět.

Skvělé…

Trump ale vyjádřil několik myšlenek, kterých u mně, starého masarykovsko – benešovského humanisty způsobily vláhu v očích….

Především nechce a zřejmě ani nepřipustí válku s Ruskem, i když jej mainstreamoví politici celého Západu, u nás například tupec Stropnický  k tomu nutí.

V současném Západu panuje až chorobná nenávist proti Rusku. Její důvody jsou prosté…Zatímco Západ vojenský i politický se rozkládá, a to dokonce včetně politicky nesmiřitelně rozdělených USA, Rusko, možná stále slabé ekonomicky, ovšem plně semknuté národní myšlenkou vítězí, tak trochu krok za krokem všude, kde je k tomu donuceno.

Logicky poraženo být nemůže. To ví  Trump, který, když se na něho novináři CNN vrhnou, lapidárně se ptá: A to chcete jaderný holokaust?

Celý clintonovský a clintonovsky – mediální svět útočí na Rusko jako na  osu toho největšího zla…Vyšetřovatelé se snaží co nejvíce spolupracovníků Trumpa nachytat na spolupráci s Ruskem.

Ale…

Žijeme v komické době:

Reagan mohl s Gorbačovem jednat, Thatcherová rovněž, i když Gorbačov byl generálním tajemníkem podle nich  teroristické organizace.

Dnes se někdo sejde z významných představitelů Trumpa sejde s velvyslancem konzervativní Ruské federace a je to velezrádce…

Vraťme se k projevu Trumpa.

Není to sráč. A je poctivý.

Všichni se ho snaží utáhnout na nudli proruského přátelství a chtěli by směřovat k impeachmentu.

Trump není idiot. Ví, že v tomto okamžiku v USA nesmí říci absolutně nic příliš pozitivního k Putinovi a Rusku. Ale zároveň ví, že kdyby na Putina  zaútočil, ztratil by čest, úctu a smysl svého zahraničního působení.

Snad žádný americký prezident v minulosti nevynechal byť zmínku o nejvýznamnějším protivníkovi USA.

TRUMP MLČEL. ANI SLOVO. ANI NÁZNAK.

RUSKO JAKOBY NEEXISTOVALO.

A přitom v očích Američanů je – absurdně -  vojensko- politickým nepřítelem číslo 1….

Trump je férový chlap….

Je pod extrémní tlakem, který nezažil snad žádný prezident před ním.

Ale své představy drží…

Nemůže- li mluvit, významně mlčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty