Jiří Vyvadil: Vše nejlepší prezidentu Putinovi k 65. narozeninám

07.10.2017 20:04

Prezident Ruské federace Vladimír Vladimírovič Putin dnes slaví 65. narozeniny

Jiří Vyvadil: Vše nejlepší prezidentu Putinovi k 65. narozeninám
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

J.E. Vladimír Vladimírovič Putin
Prezident Ruské Federace
Moskva – Kreml
Rusko

Vážený Vladimíre Vladimíroviči,

dovolte mi, abych Vám jménem zřejmě nejznámější a možná v Česku zprvu nejvíce pronásledovanější skupiny Přátel Ruska v České republiky jako její zakladatel upřímně poblahopřál k dnešním 65. narozeninám.

Naše blahopřání nebude povrchní a nebudeme klouzat po formálních stránkách, které s takovým výročím souvisí.

Naopak. Kromě faktu, že zřejmě jste v mnohém ve větší fyzické a zřejmě i psychické kondici než nejen většina z nás, ale i většina politických představitelů světa, je namístě se hlouběji zamyslet nad tím, co jste pro svět za poslední roky udělal.

Naše skupina vznikla záhy po poslední barevné revoluci, kterou Západ chtěl prostřednictvím vyvolání nejprve státního puče, kterým byl odstraněn dosud Západem uznávaný ukrajinský prezident Janukovič, a následně občanskou válkou na Ukrajině Rusko paralyzovat a zneschopnit.

Západ, počínaje USA, prakticky celou Evropskou unií udělal vše pro to, aby zvítězila protiruská Ukrajina, aby Rusko bylo poníženo a zatlačeno a možná potenciálně zničeno.

Díky euromajdanu Rusko, vedené Vámi, dospělo k názoru, že po dobrém to se Západem nejde.

Díky euromajdanu Rusko, vedené Vámi, se rozhodlo důstojně, rozhodně a silně ukázat, kde je jeho síla.

Bez ohledu na tupé sankce Západu se dnes v Moskvě sbíhají siločáry světa. Každý, kdo něco chce prosadit, jede do Moskvy, nebo s ní alespoň vyjednává.

A tak Macron, francouzský prezident, Vás nejenom pozval jako prvního státníka po svém zvolení do Versailles, ale zároveň jasně prohlašuje, že bez Ruska není možné řešit zásadní problémy dneška a že je třeba s Ruskem spolupracovat, Juncker, jinak ne všemi oblíbený předseda Evropské komise, uvádí, že mír v Evropě si bez Ruska nelze představit. I ta Merkelová prohlašuje, že si nepřeje válku NATO s Ruskem, a její potenciální koaliční partneři z CSU či nově FDP jsou rozhodně pro spolupráci s Ruskem.

Už nemá smysl připomínat současnou historickou návštěvu saúdskoarabského monarchy v Moskvě, která popírá upřílišněný význam USA, jak by se zdálo z nedávné minulosti.

A proud dalších hlav či šéfů vlád z dalších zemích už snad ani nemá smysl vyčíslovat.

Příští víkend se budou konat rakouské volby a téměř s jistotou je možné konstatovat, že jejich výsledek, koalice Listina Kurz (OVP) - Svobodní bude dalším přínosem pro spolupráci s Ruskem.

A když už píši tyto řádky z České republiky, jsem rád, že nejpravděpodobnější budoucí předseda vlády Andrej Babiš prohlásil, že sankce proti Rusku jsou kontraproduktivní a měly by být zrušeny.

Vladimíre Vladimíroviči,

toto mé blahopřání k Vašim narozeninám je takové kusé. Vlastně ve svých důsledcích znamená jediné:

Svět se za poslední roky od majdanu nesmírně změnil.

Rusko změnilo poměr sil na Blízkém východě, kde se odehrává klíčový světový střet o geopolitické uspořádání.

Vaše filozofie, zaměřená na spolupráci, a ne na nenávistné rozdělování, což je filozofie Západu, slaví úspěchy.

V čem předčíte politiky Západu, že důsledně dodržujete zásadu nevměšování. Nenařizujete na rozdíl od USA či EU, co má či nemá která země činit.

V tom je síla politiky Ruska.

Problémy se snažíte řešit dialogem a kompromisy. Proto jste schopen jednat s Iránem, ale i Saúdskou Arábií, s Egyptem, Izraelem, ale i nejvýznamnějšími představiteli Evropy.

Rusko se dnes stalo mediátorem světa.

A to je Vaše dílo.

Jsme hrdi na to, že víme, komu dáváme hlas, a víme, že nikdo jiný v současném světě jej bohužel nemůže převzít. Západní politici morálně zcela selhali.

Vážený Vladimíre Vladimíroviči,

plný sil se blížíte k potenciálnímu dalšímu prezidentskému úřadu.

Řekneme to natvrdo: Neexistuje na světě státník, který by byl jako Vy silou, ale i rozumem takovou zárukou světového míru.

Čili přeloženo též jinak: Nemáte právo v zájmu světa nekandidovat znovu na post prezidenta Ruské federace. To by pro svět bylo tragédií.

S úctou

Jiří Vyvadil
zakladatel skupiny Přátelé Ruska v České republice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …