Jiřina Holotová: Krnáčová předala prezidentovi Číny klíč a dnes Bartoška s Dykem straší Čínou

29.10.2016 16:07

Pražská primátorka je mistryně v předávání klíčů od srdce naší vlasti, Prahy. Když přijel na jaře Si Ťin-pching, čínský prezident, prohlásila, že se tu má cítit jako doma, pěkně ho přivítala, otevřela mu dveře. A najednou?

Jiřina Holotová: Krnáčová předala prezidentovi Číny klíč a dnes Bartoška s Dykem straší Čínou
Foto: Archiv Jiřiny Holotové
Popisek: Jiřina Holotová

Neuplynula ani dlouhá doba a Bartoška s Dykem patetickým hlasem vyzývají k neposlušnosti, respektive neklidu, protože z Číny mají velký strach. Jako důvod udávají "dopis čtyř", který nás zavazuje k oddanosti. Kdyby věděli, že už Číňané mají klíč od Prahy, myslím, že by Bartoškovi spadla brady, možná i brýle a vzal nohy na ramena a uháněl co nejrychleji někam do pryč.

Naštěstí "dopis čtyř" není žádným zavazujícím dokumentem, ale prohlášením o vzájemném respektu a tak si Bartoška i s Dykem mohou zase volně vydechnout. Klíč od Prahy už má taky strýček Brady a tak už by se všichni kolem mohli uklidnit a nestrašit tady malé děti východem. Krnáčová má klíčů na rozdávání dost a je jedno, že hned vymění fabku, dostane se jistě na každého...

Z komárů velbloudy neuděláte, jako hlavní záminka možná.... počkáme a uvidíme... jinak, představení dobré, herecký výkon brilantní, dramatika a patos skvělý... Bartoška a spol. mohou začít s představením objíždět divadla, školy, fabriky, jako v devětaosmdesátem.

Psáno pro blog.idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…