Josef Reiman: Vláda v demisi-spolek bez morálních zásad

24.06.2013 16:47

Dostáváme denně nové informace a z úst dosud vládnoucích se dozvídáme, že politické čachry nejsou zločinem, obohacování vyvolených není zlodějnou, lež je jen prostředkem diplomacie a rozprodávání republiky je jen obchodní strategií vlády rozpočtové odpovědnosti.

Josef Reiman: Vláda v demisi-spolek bez morálních zásad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání vlády

Zákony jsou koncipovány jen pro některé a proti těm ostatním. Produktem této společnosti jsou VIP lumpové a zločinci všeho druhu od spekulantů až po představitele vládní administrativy a jejich obětí je národ, o jehož životní podmínky se nikdo nezajímá.

Úkolem této historicky se znemožňující vládní a státní garnitury jsou výpady proti policii, státním zástupcům a všem těm, kteří se rozhodli zakročit rezolutně proti systému korupce, zlodějny a kamarádíčkování, kterým se zahalil tento stát plný dobrodruhů všeho druhu, vládců a jejich rádců.

Denně dostávají ve veřejnoprávní televizi prostor sbory právníků i poklitiků, kteří už předem soudí všechny zasahující policisty a státní zástupce a za dobré peníze vykládají své rozumy, i když nemají sebemenší informace z povolaných zdrojů. Rojí se spekulace všeho druhu přesvědčující o nevinně zadržených a předpojatosti, či dokonce o třídní nenávisti vyšetřujících orgánů. Chybí tu jakákoliv objektivita či argumenty, vycházející z reálných informací. Policie mlčí a tak potrefené husy ztrácejí půdu pod nohama a začínají být hysterické. Myslím, že to je spravedlivá odplata za léta vládnutí do vlastních kapes. Pokud někdo vyšetřující orgány neumlčí, nezkorumpuje či nezastraší, vše vypadá tak, že nastává doba splácení účtů  a to nemalých. Nachází se finance, které nikomu nepatří, třeba v případě MUS, nebo peníze a zlato v bance, které nikomu nechybí. Není to podivné? Vláda odpovědně šetří téměř na všem a všech a potom se chystá navrhnout zvýšení platů ústavních činitelů o 27 %. To snad jen proto, aby budoucí vláda měla více starostí a rychle ztrácela přízeň voličů. Myslím, že je načase, aby současný nečas definitivně zmizel a cestou nové vlády se do naší vlasti vrátila spravedlnost. Ústavní činitelé nežijí v nedostatku, ale nemocní a postižení lidé, kteří jsou v krajní nouzi, žijí na hranici bídy. Jistě by měli dostat prostředky na nutné léčebné pomůcky, procedury či léky. V současné době se však musejí tito lidé spoléhat na dobročinné akce těch dolních deseti miliónů, na které se současní odcházející vládci velmi často účelově odvolávají. Skutečně se takhle chová demokratická společnost? Vždyť současní mocipáni měli mnoho možností projevit svou solidaritu s lidmi, kteří se ne vklastní vinou dostali do situace materiální nouze, ale skutečnost je jiná. Zvýšené daně, úsporná opatření dopadající na ty nejubožejší, kontrastují s plesy a mejdany těch tak zvaných VIP. Není to třídní nenávist, ale odpor k tomu, jak se  z většiny tohoto národa dělá lůza s charakterem ovcí, které si vše nechají líbit. Není to jen v odtrženosti současné vrchnosti od prostých lidí, ale je to dáno hrabivou povahou, skrblictvím, sobectvím a touhou po ještě větší moci. Podívejte se do tisku a najdete mnoho příkladů lidí, kteří se současným vývojem situace v naší vlasti nesouhlasí a sami mají „máslo na hlavě“.

Stejná situace vládne i při spekulacích o sestavení nové vlády. Jen dobře, že pan prezident nepřijme žádný diktát těch, kteří se podíleli rozhodujícím způsobem na současné ekonomické, sociální a především morální krizi. Oni už ukázali, co umějí. Jejich současná snaha je ve velké míře determinována strachem ze ztráty poslanecké imunity a případného postihu všeh, kteří se v průběhu vládnutí napakovali. Je na místě uzákonit  majetková přiznání.Ti, kteří nic neukradli se přece nemusejí bát.

Ještě do zítřka budeme čekat na resumé pana prezidenta, abychom alespoň mohli doufat ve změnu současných poměrů ve prospěch těch opravdu slušných a pracovitých lidí. Ti ostatní budou nadávat, ale tak to vlastně má být. Zrno se oddělí od plev. Počkejme, spekulují jen politici, kteří mají o co přijít.

Josef Reiman  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Reiman

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…