Josef Zbořil: Deklarace Ministerstva svobodného prostředí

02.04.2017 15:23

Ministerstvo svobodného prostředí umožňuje pluralitu názorů plného ideologického spektra a životních cest a dává občanovi do rukou nejsilnější zbraň – informace.

Josef Zbořil: Deklarace Ministerstva svobodného prostředí
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Deklarací, manifestem či chartou vize trvale udržitelné esenciální ochrany svobod a státu jako efektivního servisního centra občanů, kde jedni nežijí na úkor druhých, kde kariérní politici nejsou potřeba a správa veřejných a občanských služeb je vykonávána neuvolněně současně s jakoukoli profesí, tzv. „společenského kybernetického SMART systému 4.0“ je, že každý občan osvobozuje svoji mysl z mentálního otroctví jako ministr svého svobodného prostředí a prosazuje jeho podobu efektivněji, svědomitěji, poctivěji a férověji skrze kybernetickou politiku svého Ministerstva svobodného prostředí než skrze kariérní politiky a aparáty politických stran.

Ministerstvo svobodného prostředí umožňuje pluralitu názorů plného ideologického spektra a životních cest a dává občanovi do rukou nejsilnější zbraň – informace. Informace detailní, jejich kontext a především se systémově-veřejným i osobním prediktivním dopadem. To mu zajišťuje aktuálně nejlepší „evolučně stabilní strategii občana republiky“, která kontinuálně minimalizuje negativní projevy etatismu a korporativismu, způsobem že:

1) Sjednocuje v ambici a odhodlání, kdy práce je pravým měřítkem občanství a je důkazem upřímnosti a loajality, protože všichni sdílejí odpovědnost za utváření své země, která chrání svoji suverenitu a ochraňuje dosažené materiální a duševní hodnoty. V silné a bezpečné republice, dobře informované a inovativní zemské správy, sebejistě budují konkurenceschopnou a odolnou ekonomiku. Prosperují jako soudržné společnosti vázané ke své identitě a mají nejvyšší životní úroveň v opečovávaném a trvale udržitelném svobodném a životním prostředí.

2) Právní řád státu je pro občana "uživatelsky příjemný" a lehce použitelný a předkládané navrhované politicko-ekonomické koncepce, politiky a záměry prokazují neohroženost a udržovatelnost vůči možným nebezpečím při možných způsobech užití a pravděpodobnostech výskytů ohrožení.

3) Umožňuje nevyužívat zajišťování občanských a veřejných služeb skrze kariérní politiky (nejen těch připomínající „prodejce-šmejdy“ vnucující občanům nemorálními metodami předražené nekvalitní služby) a aparáty politických stran (nejen těch připomínající volební „slevové portály“ hromadného"volebního nakupování" mixu služeb a benefitů v různé kvalitě a s minimalizovanými záručními podmínkami), zpravidla degradujících do podoby "ideologického franchisingu" pro vybrané teritorium a cílovou skupinu.

4) Místo kariérních politiků, zpravidla chovajících se po čase papalášským stylem, jsou úslužní operátoři veřejných a občanských služeb, s novým přehledným a svižným právním systémem s operátory právních úkonů místo neobhájitelně drahých a pomalých právníků různých profesí a že vláda je "choreografem společnosti" , pomáhající lidem najít a rozvinout jejich talent pro role v aktuálním společenském systému.

5) Jednotlivec je nejmenší menšinou hájící svá lidská práva, nejmenší politickou stranou hájící svá občanská práva, nejmenší odborovou organizací hájící svá pracovně-sociální práva, nejmenší neziskovou organizací věnující se své solidárnosti a charitě, nejmenší náboženskou organizací zajišťující si svůj duchovní růst, nejmenším ekologickým hnutím chránící přírodu před svým znečišťováním, nejmenším osvobozeneckým hnutím chránícím před svým zotročováním, kulturní autoritou pečující o své zušlechťování, rozvoj a kulturní dědictví, jednočlennou armádou chránící tuto svoji správu a vládu zaštiťovanou sebou jako ministrem svého svobodného prostředí v "sourozenecké" součinnosti s ostatními při zvolené míře redistribuce blahobytu ve společnosti.

6) Tento stabilní systém pohlíží na každou generaci jako na jiný národ se závazkem štafetového předávání svobody volby svého společenského ideologického zřízení a vzájemného ekonomického ne-vykořisťování. Pohlíží na občany každé generace jako trenér na aktuální soupisku hráčů fotbalového týmu a podle jejich aktuálních kreativně-individuálních a disciplinovaně-týmových schopností volí nejlepší možnou formaci a strategii, jak pro krátkodobé zápasy, tak pro dlouhodobé sezónní umístění. Ideologické strategie a formace struktury společnosti se mohou měnit, co je ale dlouhodobým základem úspěchu je výchova mládeže, nalezení a rozvinutí individuálních talentů, vytvoření prostoru pro jejich projevení, dle pravidel disciplinované dodržování herního stylu a tréninkem udržované schopnosti na osobním maximu.

7) Pomáhá dodržovat občanskou hygienu a návyky pro tělesné a duševní zdraví a pohodu člověka a společnosti. Pomáhá dodržovat spotřební dietu a nároky pro udržení silné a vytrénované svobodné společnosti ve fit stavu.

8) Umožňuje používat "Computer Aided Design/Manufacturing" politiky a správy občanských a veřejných služeb jakékoli ideologie či přístupu, jak se soukromým „(Computer Numeric) Citizens Life Control“, tak i veřejným „(Computer Numeric) Government Control“ provázaných s prediktivním a přehledným "Citizen Life Management".

9) Kalkuluje a kvantifikuje velikost svobodného spotřebního koše člověka nad rámec nutných nákladů na své základní životní potřeby.

10) Zajišťuje trvale udržitelný svobodný rozvoj s ratifikačními referendy občanů pro navrhované politicko-ekonomické koncepce, politiky a záměry.

Zdroj: www.ministerstvo.org

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …