Juraj Chmiel: Vyhněme se předčasným soudům a lynčování

14.06.2013 13:02

Výzva politikům a mediim.

Juraj Chmiel: Vyhněme se předčasným soudům a lynčování
Foto: mzv.cz
Popisek: Juraj Chmiel

V souvislosti se včerejší vlnou zadržení a následně obvinění řady politiků a státních úředníků prosím média a politiky, aby se vyvarovali předčasných a ukvapených závěrů a to až do případného nezpochybnitelného doznání se toho kterého obviněného, či pravomocného rozhodnutí soudu. 
 
V naší zemi existuje řada případů, kdy byl člověk na základě "nezpochybnitelných" důkazů policie mediàlně i politicky lynčovàn,aby se pak ukázalo že neprávem. Ani sebevyšší odškodnění,které je navíc u nás více než směšné,nenahradí to,čím si ten člověk prošel. Navíc se nestalo, že by byl policista, či stàtní zástupce hnán k zodpovědnosti za to, co způsobili, takže v pochybeních se vesele a bez obav pokračuje i nadále. 
 
Vycházím i z vlastní zkušenosti, kdy jsem byl obviněn, obžalovàn, teď i souzen a po celou dobu i mediálně lynčován a to vše na základě vykonstruovaného obvinění ze strany tehdejší Martincovi protikorupční policie, přičemž obvinění je v příkrém rozporu se všemi listinnými důkazy, vnitřním šetřením ministerstva zahraničí a dokonce i výpovědi tzv. svědků obžaloby mluví v můj prospěch. 
 
Proto prosím všechny, aby se zdrželi ukvapených závěrů a komentářů až do doby, kdy bude nezpochybnitelně jasné, že došlo k porušení zákona. 
 
Juraj Chmiel
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…