Kabáti: Volit, či nevolit? To je oč tu běží

25.10.2013 9:59

?Trochu jsme okopčili Williema, ale on to napsal fakt dobře… Asi určitě volit! My se k politice v podstatě nevyjadřujeme. Snažíme se být nezaujatí a nad věcí, i když své postoje a názory pochopitelně máme. Je to sice trochu alibizmus, protože všichni, ať se nám to líbí nebo ne, jsme součástí politiky.

Kabáti: Volit, či nevolit? To je oč tu běží
Foto: ANO
Popisek: Skupina Kabát

Nás je ale pět, a to už by bylo trochu moc jednoduché, shodovat se v tak hojném počtu na všem.

Nicméně… toto pravidlo jsme již na těchto našich stránkách porušili, a to po volbách do krajských zastupitelství. Tehdy nás už opravdu nadzvedlo (a situace bohužel stále trvá), že se nám doma na severu na krajském úřadě po cca dvaceti letech usadili opět komunisté. Bylo by populistické tvrdit, že je to ta samá strana, která nám přes čtyřicet let říkala, že jsme takoví tupci, že ona jediná ví co je pro nás dobré, a co zlé, ale pozor přátelé… její principy a ideály zůstali stejné! Ono tam hlavně zůstalo i plno soudruhů… Zaplať pán bůh, že je to v tom původním měřítku pryč. My bychom si s naším smyslem pro humor a vztahem k politickým autoritám asi v hudební branži „neškrtli“. Kdo to zažil, a plul s proudem, tak se to nějak dalo. Jen se to nesmělo s ničím moc srovnávat, nesmělo se to řešit, a nesmělo se jakkoli přemejšlet. Kdo ale s proudem neplul a nesplynul… jó, to byla jiná káva!

Nenechte se ukecat sliby! Nežerte jim tu trapnou propagandu, kdy politik a strana před volbami slíbí cokoli, aby měl a měla na další čtyři roky vystaráno s příjmy, mocí a rozhodováním o našich penězích a životech. To, co se dá podělat za čtyři roky, může mít fatální důsledky nejen na naše životy, ale i na životy dalších generací! Zamyslete se, než to tam hodíte, kdo a v neposlední řadě s kým už nám toho v minulosti kolik nasliboval, a co se pak opravdu stalo! Prosíme Vás tímto, jděte k volbám, a volte. Není to jen privilegium, ale je to i odpovědnost. Kecama v hospodě se to bohužel fakt nevyřeší, ačkoli po pár pivech víme všichni, co by se mělo dělat, a jak by jsme to uměli vzít pevně do ruky! ?

Přátelé… abychom za pár let zase nezvonili klíčema na náměstích, nežádali o výjezdní doložky a devizové přísliby (pro ty později narozené - bez toho se dalo jet na dovolenou tak maximálně do NDR nebo do Maďarska), abychom nemuseli vstupovat chtě nechtě do partají, atd… Je to naše republika, tak si ji nenechme rozkrást, rozprodat a zdevastovat!

P.S. Nám se z pohodlí vyhřátého hostince ven také zrovna dvakrát moc nechce, ale doba si žádá své!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla