Karel Berka: Dnes v rozhlase o podvodu při privatizaci. Bude to naučený monolog?

05.03.2015 9:16

Ve čtvrtek dne 5. března 2015 ve 13 hodin se uskuteční na veřejnoprávní stanici Českého rozhlasu Regina Praha diskusní pořad s radní hl.m. Prahy RNDr. Janou Plamínkovou na téma financování Ústřední čistírny odpadních vod a s tím související megapodvod při privatizaci pražské vodovodní soustavy.

Karel Berka: Dnes v rozhlase o podvodu při privatizaci. Bude to naučený monolog?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úplatek, ilustrační foto

Blíže o případu zde.

Požádali jsme proto náměstka generálního ředitele Českého rozhlasu pana Bc. Jana Mengera, odpovědného za vysílání stanice Regina, aby umožnil našemu místopředsedovi Ing. Aleši Moravcovi, účast v diskusi s radní Plamínkovou. Ing. Aleš Moravec se problému pražské vody dlouhodobě věnuje.

Odmítáme, aby každý občan hlavního města Prahy včetně kojenců platil NAVÍC 10.000,- Kč za vodu na základě smlouvy koloniálního typu, kterou radní Plamínková odmítá zrušit.

Radní Plamínková se tak dostala na úroveň ex-primátora Béma (ODS) a díky jí nám nyní EU zamítla dotaci na Ústřední čistírnu odpadních vod (ÚČOV), ve výši 10.000.000.000,- Kč (deset miliard Kč) přesto, že za účelem získání této dotace jela na ples Bruselu, kde slíbila svým šarmem na bruselských úředních tuto dotaci získat.

Karel Berka, předseda

Dopis náměstkovi Českého rozhlasu:

Bc. Jan Menger, náměstek generálního ředitele pro regionální vysílání, ředitel ČRo Regina a ČRo Region, Středočeský kraj

Vážený pane náměstku generálního ředitele Českého rozhlasu,

dovolujeme se na Vás obrátit ve věci diskusního  pořadu na stanici Regina. Naše sdružení se dlouhodobě zabývá problémy privatizace pražské vodohospodářské soustavy, včetně financování Ústřední čistírny odpadních vod (ÚČOV), viz www.obcanepraha.cz a dále přiložené odkazy z médií. Při prodloužení smlouvy na pronájem pražské vodohospodářské soustavy, došlo k megapodvodu na občanech hlavního města Prahy, kdy provozování bylo předáno společnosti Pražské vodovody a kanalizace (PVK), jejímž jediným vlastníkem je firma Veolia. Prodloužení smlouvy na období 2013 – 2028 bylo uskutečněno ZADARMO, takže každý občan Prahy včetně kojenců uhradí NAVÍC přes 10.000,- Kč za vodné a stočné.

To samé se týká financování ÚČOV. EU nabídla hlavnímu městu Praze dotaci ve výši cca 10 miliard Kč, pokud zkrátí délku smluvního vztahu s Veolií. Namísto toho ex-primátor Bém (ODS) podepsal smlouvu s Veolií koloniálního typu, kdy ročně za naše strategické vlastnictví – vodu – odchází do zahraničí částka 500.000.000,- Kč (500 milionů Kč) po dobu patnácti let. Navíc nám nyní  opětně odmítla EU přispět na financování ÚČOV, to je ztráta dalších 10 miliard Kč.

Vážený pane náměstku,
jak je Vám jistě známo, zakladatel Československé republiky razil heslo – DEMOKRACIE JE DISKUZE. Ve čtvrtečním vysílání dne 5. března 2015 bude ve 13 hodin  hostem na stanici Regina radní hl. m. Prahy RNDr. Jana Plamínková, odpovědná za financování pražské vody i za financování ÚČOV. Navrhujeme Vám, aby se DISKUZE s radní Plamínkovou zúčastnil náš místopředseda ing. Aleš Moravec, který se problému dlouhodobě věnuje. Jistě uznáte, že předem nacvičený monolog s radní je nedůstojný  veřejnoprávní instituce, kterou zastupujete.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Občané za svá práva v Praze

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.