Karel Januška: Boj proti větrným mlýnům

17.02.2016 11:15

Poslanci současné opozice se hodlají obrátit na Ústavní soud. Nelíbí se jim, že poslanecká většina schválila zákonné nařízení o elektronické evidenci tržeb (EET). Prohlašují, že byl při schvalování porušen zákon.

Karel Januška: Boj proti větrným mlýnům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do budovy Ústavního soudu

Páni poslanci všech stran, měli byste si uvědomit, jaký je rozdíl mezi zákonem a zákonným nařízením. Všechno co vyplodíte, je uveřejněné ve Sbírce zákonů. To ale neznamená, že všechno jsou zákony. V žádném zákoně nemohou být uvedeny konkrétní hodnoty (koruny, promile, čtvereční metry, vzdělání občana,… atd). Žádný sněmovní tisk, který obsahuje některé z těchto omezení, nemůže být nazván zákonem. Důvod je jednoduchý. Při změně hodnoty by došlo k porušení (nedodržování) zákona.  Ale Ústava a Listina práv předpokládá, že bude dodržován zákon. V žádném soudním procesu se zákon nesmí porušit. Zákonné předpisy se porušují a soudci hodnotí míru tohoto porušení. Do zákona nepatří ani termíny „závazný právní názor“, nebo „naléhavý právní zájem“. Naopak, do zákona patří důkaz opaku, který v roce 1963 totalitní systém ze zákona odstranil. Bohužel někteří soudci postupují tak, že tento princip vědomě porušují. Odvolávají se na zákonné nařízení a pomíjejí literu Ústavy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

16:40 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

Každý zná Karla Kryla jako písničkáře, ale už méně jako básníka, natož autora drobnějších próz, psan…