Karel Januška: Kam kráčíš, Ameriko?

09.01.2021 11:07

Po druhé světové válce byla přijatá Všeobecná deklarace lidských práv. Ta stanovila, že před zákonem jsou si občané rovni.

Karel Januška: Kam kráčíš, Ameriko?
Foto: FB Karel Januška
Popisek: Karel Januška

V heterogenním státě se k volbě prezidenta musí přistupovat zcela jinak. Každý občan, který se voleb zúčastní, má mít poměrnou váhu svého hlasu. Každý stát má poměrnou váhu voličů podle počtu obyvatel. Součet poměrných hlasů pro prezidenta A a prezidenta B musí být roven 1. Z voleb jsou automaticky vyloučeni občané, kteří se nezúčastnili.

Naši zákonodárci také uměle odebírají volební práva občanům, kteří volili menší strany nebo koalice. Tak si hrubým způsobem upevňují politickou a výkonnou moc. V době předvolební by měli senátoři upravit volební zákon tak, aby každý odevzdaný hlas měl stejnou váhu. Samotní poslanci se ztěží vypustí svůj rybník.

Anketa

Jaký trest navrhujete pro podniky a živnostníky, kteří mají otevřeno navzdory zákazům?

hlasovalo: 14311 lidí

Po sametové revoluci stát zůstal v rukách totalitní justice. Klaus zvítězil svou kuponovou privatizací. Zeman neuspěl, ale po nástupu do prezidentského křesla tvrdě prosadil své zájmy.

Poslanecká sněmovna se stala kolbištěm desítek stran a straniček, které se bezohledně přiživují na špatných zákonech.

Tvořit zákony proti základním občanským právům mohou pouze zákonodárci, kteří nechápou jeho základy. Zákonodárci nutí jiné zákonodárce, aby nad rámec základních občanských práv, sdělovali údaje o svém majetku. Zřejmě se domnívají, že všichni kolegové kradou. Současná nařízení ministra zdravotnictví je příkladem, kdy názor jedné skupiny zákonodárců vítězí nad zdravým rozumem.

Aby zvítězila pravda a spravedlnost, je nezbytně nutné, aby se vůle občanů rozdělila do dvou skupin. Do skupiny levicového smýšlení a skupiny s pravicovým smýšlením. Pouze při takovém postoji zákonodárců je možné vládnout spravedlivě a efektivně.

Občanská práva jsou v právním státě zajištěná každému občanovi bez výjimky. Žádný zvolený zástupce nesmí o svá základní občanská práva přijít. Zákon může omezit práva všech občanů. Soudy musí rozhodnout, zda je omezení v souladu se zákonem.

V blogu Neplacení daní (ZDE) popisuji, jak okrádat stát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla