Karel Světnička: Volby do Sněmovny – útěky před trestní odpovědností pomocí imunity?

25.10.2013 18:36

Emeritní generál českého hasičstva Štěpán je stále záhadně protěžovaný, přestože dosud neskončilo vyšetřovaní jeho mnohamilionové trestné činnosti. Nepomohlo ani trestní oznámení pověstné dr. Bradáčové. Možná již někdo věří, že se pouze chtěla instalovat na vyšší pozici, tak dostala úkol – MUDr. Davida Ratha.

Karel Světnička: Volby do Sněmovny – útěky před trestní odpovědností pomocí imunity?
Foto: Archiv
Popisek: Miroslav Štěpán, bývalý generální ředitel Hasičského záchranného sboru České republiky

To však budou vědět jen ti, co jí úkol zadali a ona sama. Na síly (nebo snad mafie?) z Východu buď madam Bradáčová nemá „koule“, nebo se jí holt nechce...ono asi nejvyšší státní zástupce je pevně usazen, tak není důvod se zajímat o lidi podporované a řízené temnými silami z Východu. Že by staré struktury z KGB nebo nyní FSB či SVR?

Přibližně před rokem byla tady na mém blogu popisována rozsáhlá trestná činnost nechvalně proslulého Ing. Miroslav Štěpána – dříve generála vedoucího naše profesionální hasiče. Od požárů generál – důchodce prozíravě a pohotově odešel s tučnou doživotní 65 tisícovou výsluhou poté, co se branně bezpečnostní výbor Sněmovny začal na můj podnět jeho nezákonnostmi zabývat. Prý ke svým včelkám. Od loňského června je na něj na Vrchním státním zastupitelství v Praze podáno a řešeno trestní oznámení. Podle podání se měl dopustit naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení povinností při správě cizího majetku. Neoprávněně vyplácel ze státních prostředků mnohamiliónové částky (mnohdy s podivnou „strukturou“ rychle jmenovaným turboplukovníkem Františkem Vaverou). Ano, z peněz nás a vás, těch daňových poplatníků, po kterých nyní chce, aby mu svými hlasy pomohli k úschově pod imunitu do Sněmovny. Drzé čelo lepší poplužního dvora, říká se prý v Dobrušce.

Tentokrát exkomunistický kádr Štěpán v Hradeckém kraji kandiduje namísto Lidovců za tajemnou zkratku SPOZ. Je druhý, hned za zpěvákem Hůlkou – chudák muzikálový Drakula (na rozdíl od souvislostí znalého MUDr. Drymla) asi ani netuší, jaký že to „dáreček“ mu v kandidátce „dýchá na záda“. Představitelé SPOZ přitom museli velice dobře vědět o koho jde, jinak by neprovedli účelové zvýšení Štěpánovy předvolební reputace a platu pověstným ministrem Pecinou z vnitra, o němž bylo nedávno popsáno, jak je napojený na podivné síly v Rusku. Dokonce se Pecina musel zhlédnout v pohádkové Sněhurce, ač osobně má do ní daleko. Po vzoru jejich trpaslíků se rozhodl mít na vnitru sedmého náměstka. A tak  Štěpán dostal za úkol určitě nemafiánský – jeho činnost je rozhodování kolem policejního školství. Každý policista, který by chtěl mít kýžené odborné vzdělání, bude muset být po vůli Štěpánovi a jeho nohsledům, jinak si u sboru „ani neškrtne“ a může Policii ČR opustit. Projdou jen „spolehliví, prověření a oddaní“. Se vzděláváním to nemá nic společného. Štěpán není žádný odborník na školství, pouze letitý požárník a hasič, když se kamsi ztratila dokumentace o pravé činnosti jeho působiště před rokem 1989. Bylo to pracoviště, kde se mnohdy uschovávali agenti StB mezi jejich jednotlivými akcemi a jejich manželky. Ostatně se už objevily dokumenty o tom, jak Štěpánovu hlavní manažerskou činnost dlouhodobě organizoval a řídil odborník na slovo vzatý, vystudovaný v někdejším Leningradu na pověstné škole ministerstva vnitra Ruské sovětské federativní socialistické republiky. Podle absolventského tabla tuto školu dostudoval v roce aktu mezinárodního terorismu – vstupu sovětských okupačních vojsk. Ano, je to sice už 45 let – leningradský soudruh Štěpána však řídil (nebo dosud řídí?) i mnoho let přes svůj kmetský věk. Asi se obětoval pro DOBRO..vždyť se neprokáže, že by to bylo pro KGB, dokud se i v Rusku nenajde nějaký Petr Cibulka se seznamy českých agentů. (Szaszo byl dlouhá léta řídícím důstojníkem hasiče Štěpána - foto dole čtvrtý ve spodní řadě)

Pecina dal renesančnímu náměstkovi Štěpánovi také oblast řízení projektů financovaných z Evropské unie. To ukazuje, jak tomu jeho soudruh Pecina rozumí – nebo je to také záměr a úkol odněkud? Jak může jazykově nefundovaný neodborník důchodce Štěpán na 2 měsíce svého náměstkování řídit nějaké projekty a související dění týkající se fondů EU? Nebo je Pecina už informovaný, že po volbách Zeman bude opět jmenovat Rusnokovu vládu? Štěpán už jednou (ne)dokonalou znalost problematiky EU projevil dokonale, když byl v čele hasičů. Před nedávnem se v mediích objevil skandál s podivným vyřazením mnohem levnější nabídky firmy z veřejně soutěže na dodání hasičských aut. Firma nesplnila podmínku záruky místo 4 let – nabídla totiž let 6.

Spolu se Štěpánem ve stejném trestním případu figuruje jeho tehdejší (a možná i dnešní) nejbližší  spolupracovník a protěžovaný koník František Vavera. Ten je znám z kauzy, kdy se jako hasič pokoušel vést právní legislativu u pěvkyně Vlasty Parkanové, když kupovala stamiliony předražené letouny CASA. Tato podvodná personání práce na ministerstvu obrany dodnes přetrvává - lze doufat, že ministr Picek o všem vědět nemusí. Na Vaveru bylo také podáno trestní oznámení s generálem Štěpánem pro porušení povinností při správě cizího majetku. Tento hasič Vavera měl a má dokonalé styky s bývalými starými strukturami spolupracujícími i s StB – lze také dohledat na internetu. Ono ale ta trestná činnost započala prokazatelně už za prvního ministrování Peciny. A možná proto se stále nic neděje – vždyť Pecina řídí i Policii ČR. U něj by však mohlo jít o zneužití pravomoci úřední osoby a nadržování. Možná proto i on hledá imunitu ve Sněmovně.

Nyní tuto činnost u hasičů kryje i jejich stávající šéf plk Ryba. Tvrdí, že nešlo o porušení zákona, ale že tyto podvody byly ve skutečnosti odbornou stáží. Ano - mám černé na bílém jim podepsané. Vzděláním je hasič, není právník – ty tam ani asi už v úřadě nemá. Určitě si ten blábol nepsal sám– jen ho asi někdo k podpisu donutil. Buď podepíšeš nebo nebudeš šéfem. Snad to nebyl jeho tajemník, který je dvojjedině – světe div se – i tajemníkem sedmého vnitráckého náměstka Štěpána. Kruh se uzavřel - nelze ovšem dokázat, že v Rybově případě jde o užití principu užitečného idiota, který pro funkci, korýtko a dobré bydlo udělá vše.

Při současném dění, jak se soudruzi vnitra a hasičstva vzájemně kryjí, to vypadá na pěknou sebranku starých struktur sající státní penězovod a jen chybí Rybovo povýšení na generála čestným předsedou svého spolku Zemanem. Třeba za aktivní krytí trestné činnosti a věrné služby nějaké mafii? Třeba té z Vysočiny a jejich přátel? Ryba je od Jihlavy. Odtamtud je i sám pověstný důchodce z Vysočiny...a nějak jsem si vybavil dávná slova nedávno zesnulého Františka Dohnala, také z Vysočiny.. „Zloděj nebo podvodník, my Horáci z Vysočiny držíme pospolu.“

Teď o víkendu mi jedna komunistická ústavní činitelka na otázku – jaký má názor na to, že současné vedení země má takové vazby na staré struktury z KGB, odpověděla: „My o tom víme a nelíbí se nám to“ Nevím co si o tom mám myslet – ta představitelka je od komunistů. Docela to ale zapadá do sebe s prohlášeními zneuznaného zakladatele Šloufa a dalších již bývalých představitelů podivného SPOZ. Vezmeme-li dřívější článek o ovládání Rusnokovy vlády z Ruska a poznatky kolem hasičů a dalších blízkých hasičských soudruhů, vychází z toho všeho úvaha: Není účast SPOZ ve volbách dalším z pokusů o legalizaci Páté kolony KGB v našem zákonodárství?

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Česká věda potřebuje reformu jako prase drbání

10:14 Zbyněk Fiala: Česká věda potřebuje reformu jako prase drbání

O směřování univerzit rozhodují pouze zaměstnanci a studenti v akademických senátech, nikoliv správn…