Karel Wágner: Údajný vrah Borise Němcova má alibi!

13.03.2015 19:41

Tamer­lan Eskerchanov byl zatčen 8. března 2015 v Moskvě a následně obviněn kromě obchodu se zbraněmi i z účasti na vraždě Borise Němcova. Eskerchanov na rychlém jednání u soudu, který na něj (stejně tak jako na další čtyři osoby zadržené v souvislosti s vraždou Němcova) uvalil vazbu, se bránil tím, že v době, kdy došlo k atentátu na politika Němcova, byl v práci, kde ho vidělo spoustu lidí, kteří mu to mohou dosvědčit.

Karel Wágner: Údajný vrah Borise Němcova má alibi!
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Zavražděný kritik Kremlu Boris Němcov

Záběry z kamer, instalovaných v nočním klubu v centru Moskvy, které na internetu zveřejnil server LifeNews, skutečně dokazují, že Eskerchanov, pode­zřelý z vraždy Borise Němcova, má na dobu Němcovovy vraždy pevné alibi. Pět minut před vraž­dou Němcova byl totiž Tamer­lan Eskerchanov opravdu přítomen v nočním klubu, vzdáleném 15 minut jízdy autem od Velkého kamenného mostu přes řeku Moskvu, kde Němcova kdosi zastřelil.

Zaměstnanci nočního klubu potvrdili, že pozdě večer 28. února byl Eskerchanov v prostorách klubu opravdu přítomen. Nicméně jak LifeNews uvádí, Eskerchanov nepatřil k personálu tohoto podniku, ale byl členem soukromé bezpečnostní služby. A tak zde byl přítomen jako člen ochranky jednoho z VIP klientů služby, pro kterou pracoval. V pozdních večerních hodinách Tamerlan Es­kerchanov, doprovázející svého klienta, se objevil v nočním klubu kolem 22:30 místního času. Kli­entela tohoto klubu se skládá převážně z manažerů a podnikatelů, z nichž se většina přichází ba­vit, jak už to tak bývá, až v noci.

Alibi Tamer­lana Eskerchanova: https://www.youtube.com/watch?v=rBxFgYTmW5s

Ve 22:35 se Eskerchanov objevuje na záznamu z CCTV kamer (muž s vousy ve svetru), prochází ha­lou, pozdravil se zde s přítomnými, s některými si potřese rukou. Ve 22:37 opustil místnost a zmi­zel z dohledu kamer. Ale po půl hodině se znovu objevuje v zorném poli kamery, neboť ve 23:11 Eskerchanov znovu vstupuje do sálu a zastavuje se s jedním ze zaměstnanců či snad klientů noč­ního podniku. Po chvíli opět vychází z místnosti. Nicméně ve 23:26 je Eskerchanov opět v hale, jeho přítomnost opět dokládá záznam bezpečnostní kamery. Do střelby na Borise Němcova (ve 23.31 místního času) v té době zbývalo pouhých 5 minut a během pěti minut se dostat na Velký kamenný most je zhola nemožné.

Cestu z nočního klubu, kde byly pořízeny tyto časosběrné snímky, na inkriminovaný most přes řeku Moskvu, lze autem při nočním provozu zvládnout za zhruba 15 minut. Z toho je tedy zřejmé, že na dobu vraždy politika a podnikatele Němcova má Tamer­lan Eskerchanov alibi.

Psáno pro blog idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.