Karol Hrádela: Podezřelé okolnosti ze strany státní moci?

15.12.2015 18:15

Minulý týden jsem volal na krajský soud, zda nejsou signály, že v pondělí nebude odvolací soud. Jde o trestní řízení, kde u prvního stupně bývala plná jednací síň, kam se chodili dívat i právníci z jiných advokátních kanceláří a viděl jsem mezi diváky dokonce i osobu z jiného soudu. Prostě unikátní případ.

Karol Hrádela: Podezřelé okolnosti ze strany státní moci?
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

V pátek ráno ještě nebyl před zahájením výuky soud zrušen. Potvrdil jsem i studentům z Pardubic, že soud je, když se mne ptali, zda nebude nějaký zajímavý soud u nich. Na první stupeň dobrovolně s ohledem na nezvyklost soudních postupů dojížděli i studenti z celé republiky, chodili na něj lidi z okolí, byl tam i tisk.

Vůbec netuším, kdo by přišel na odvolací jednání. Vím o některých, co se kvůli soudu uvolňovali z práce. Já sám jsem za sebe na pondělí zabezpečil jiného přednášejícího, kterému jsem v pátek potvrdil, že za mne učí v pondělí. Pak v pátek soud dle intranetu jednání soudu zrušil, ale že by někdo zavolal v pracovní dobu do mé kanceláře či kolegovi jako druhému obhájci, to ne.

Klient v tom zase vidí podezřelé okolnosti ze strany státní moci. Říká, kdo uhradí těm, co si brali volno atd., jejich ztráty. Zejména však doufal, že již skončí pro něj trýznivé soudní řízení, kdy mu vadí, že dle něj státní moc neplní své povinnosti. Chci mu vyvracet jeho obavy, ale nedokáži to. S tolika zvláštnosmi, jako je v jeho případě, se advokát možná dohromady setká v součtu jedenkrát za celý život. Vůbec se mu nedivím, že svůj případ popsal na webu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.