Karol Hrádela: Ransdorf se začal zabývat činností švýcarských bank… Dost důvodů k nepohodlnosti

01.02.2016 10:01

Velmi logické a závažné otázky rodiny Miloslava Ransdorfa k okolnostem jeho úmrtí. Sám bych nějaké zásadní otázky přidal, ale do rodiny nepatřím a věc hodnotím pouze jako právník.

Karol Hrádela: Ransdorf se začal zabývat činností švýcarských bank… Dost důvodů k nepohodlnosti
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

Nedomnívám se, že se se 100% jistotou dozvíme skutečnou příčinu jeho náhlého úmrtí, pokud někomu šlápl na kuří oko. Vystoupil jako významný proevropský představitel proti šířící se islamizaci ohrožující Evropu. Navíc chtěl k omezení islámské migrace tlačit na využití prostředků z tzv. spících kont ve Švýcarsku. Začal se zabývat činností švýcarských bank… Dost důvodů k nepohodlnosti.

Velmi dobře víme, že i to, co nějak vypadá, tak ve skutečnosti ani být nemusí. Jako advokát s tím mám své zkušenosti a tak raději si prověřuji i to, co vypadá jednoznačně. I úmrtí nemocného člověka nemusí být pouze důsledkem jeho nemoci. Horší zdravotní stav kohokoliv může být efektivně využit k jeho eliminaci.

Nepochybuji, že je-li skutečný zájem, tak že tajné služby minimálně několika zemí mají k dispozici prostředky, které dokáží vyvolat smrt vypadající jako nešťastná náhoda. Je to efektivnější a levnější než nasazování vojenské techniky, přestože i to ze sdělovacích prostředků známe, když vidíme, jak kroky k eliminaci nežádoucí osoby osobně sledují i nejvyšší představitelé různých zemí. Tvrdí se například, že následující typ zbraně údajně vyvolá srdeční zástavu: FLASHBACK: CIA Heart Attack Gun (1975) => https://www.youtube.com/watch?v=8LO6tiD5Dy0 (1:53) nebo CIA's Heart Attack Gun =>https://www.youtube.com/watch?v=Uwy56QTV4cs (8:10) - rozšířená verze, nebo CIA Targeted Assassinations by Induced Heart Attack and Cancer : The 1975 Church Committee hearings =>http://www.globalresearch.ca/cia-targeted-assassina…/5326382. Dá se předpokládat, že jiné vyvolávají jinou smrt. Třeba však pitva něco zjistí. Moc bych si přál, aby pravda vyšla na světlo. Sám jsem na výsledek velmi zvědav, přestože mám nemalé pochybnosti.

Smrt nás všechny dříve či později čeká. Nikomu ale nepřeji předčasnou smrt a je-li někým zaviněná, očekávám, že bude potrestána. Zajímá mne, jak je možné, že nemocný člověk zůstane bez léků. Nevadí mi, když policie kohokoliv zadrží, třeba k tomu jsou vážné důvody, někdy mohou být i zdánlivé či nastražené. To je život.

Policie musí jednat, je-li podezření ze spáchání trestného činu a to případně i vůči europoslanci. V tomto švýcarskou policii chápu a rozumím i jeho případnému zadržení. Jen by mne zajímalo uplatňování zásady proporcionality z hlediska doby a zejména délky zadržení.

Zásadně však nechápu něco jiného. Kladu si otázku, zda v právním státě je možné neposkytnout lékařskou péči komukoliv. Je možné nechránit lidské zdraví a život? Nebo snad neposkytnutí léků neznamená případně i ohrožení života a zdraví člověka? Co na to naše stání orgány i EU a dokonce i Rada Evropy? Mohlo neposkytnutí léků zhoršit Ransdorfův zdravotní stav a následně uspíšit jeho skon? Pokud ano, bude z toho vyvozena našimi státními orgány i trestněprávní odpovědnost vůči odpovědným osobám ve Švýcarské konfederaci, když například zásada ochrany a zásada univerzality zakotvená v trestním zákoníku stanoví, že: „Podle zákona České republiky se posuzuje trestnost činu, který byl spáchán v cizině proti občanu České republiky nebo proti osobě bez státní příslušnosti, která má na území České republiky povolen trvalý pobyt, jestliže je čin v místě spáchání činu trestný nebo jestliže místo spáchání činu nepodléhá žádné trestní pravomoci." Nepochybuji, že i švýcarské předpisy stíhají možné zavinění předčasného úmrtí jiného. Chci doufat, že k jeho úmrtí došlo náhodou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…