Ladislav Kašuka: Jak jsme přišli o zlatý poklad, aneb „děkujeme“ pane Tošovský!

03.08.2014 21:32

Národní zlatý poklad je již z principu něčím, co má být chloubou národa kterému patří. Dříve býval jakousi zárukou měny a symbolem solventnosti a solidnosti země, která ho vlastnila (ta doba se mimochodem vrací - Rusko a Čína chystají měny kryté zlatem).

Ladislav Kašuka: Jak jsme přišli o zlatý poklad, aneb „děkujeme“ pane Tošovský!
Foto: Ladislav Kašuka
Popisek: Ladislav Kašuka

Na český zlatý poklad se začali v roce 1918 skládat téměř všichni občané nově vzniklého Československa.  Hořeli tehdy nadšením a vlastenectvím, a každý dal, co mohl, aby naše krásná, po dlouhých staletích germánského útlaku konečně svobodná země, měla svůj vlastní zlatý poklad.

Přestože, byl další osud našeho československého zlatého pokladu vzhledem k rozpadu První republiky, kolaboraci představitelů Druhé republiky, a následnému obsazení země nacistickým Německem dost problematický, a po válce nám naši západní spojenci tu část pokladu, kterou jsme u nich měli uloženou, nechtěli vrátit, vlastnila naše země po roce 1989 celých 105 tun zlata a vzácných zlatých mincí.

Po tragédii, kterou bylo uměle vyvolané, a bez referenda provedené rozdělení Československa v roce 1992, byl zlatý poklad rozdělen mezi Českou a Slovenskou republiku poměrem 2:1.

Na Českou republiku tedy připadlo 69.5 tuny zlata z československého národního pokladu a poměrná část historických, vzácných zlatých mincí.

Pokud si myslíte, že toto zlato, a všechny tyto vzácné zlaté mince najdete bezpečně uschované v trezoru ČNB, nebo dokonce doufáte, že se zlatý poklad za těch 22 let od rozdělení Československa zvětšil, musím Vás zklamat.

V roce 1998 totiž stávající guvernér ČNB, a v té době i předseda přechodné úřednické vlády pan Josef Tošovský, bez toho, že by byla celá věc zveřejněna, nebo nějak diskutována, (ačkoli se jednalo o zlato patřící celému národu), prodal 56 tun zlata z našeho NÁRODNÍHO ZLATÉHO POKLADU a velkou část zlatých mincí Německu, za německé státní dluhopisy!

Takto potají doslova darovat většinu národního zlatého pokladu (zbylo zlato za 13.5 miliardy) zemi, která nás v minulosti po staletí okupovala, která chtěla zotročit a postupně vyhladit celý náš národ, jako z jejich pohledu méněcenný druh, a která nám nakonec odmítla zaplatit (a dodnes nezaplatila), mezinárodním soudem určené válečné reparace v částce 360 miliard prvorepublikových korun, je čin, který poškodil naší zemi a hraničí s vlastizradou.

Nedělám si velké naděje, že by tento čin, a jiné podvody, tunely a finanční machinace, které se událi v naší zemi za posledních 25 let, nakonec skutečně skončili u soudu, pokud se nezmění v naší zemi celým systém vládnutí a moci.

Takže dnes, když se občas otevřou dveře trezorů ČNB, a máme možnost si prohlédnout ubohé zbytky (zbyla pouhá 1/8) našeho zlatého národního pokladu, mě pouze vždy probleskne hlavou smutně ironické „DĚKUJEME, PANE TOŠOVSKÝ“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…