Ladislav Kolačkovský: Kristýna Kočí odmítla podat vysvětlení kvůli nestandardní práci policie

05.05.2014 12:44

Prohlášení advokáta exposlankyně Kristýny Kočí.

Ladislav Kolačkovský: Kristýna Kočí odmítla podat vysvětlení kvůli nestandardní práci policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pokračoval soud s Vítem Bártou. Vypovídala i Kristýna Kočí

Opětovně činíme toto prohlášení pro vyvarování se možným spekulacím, které by mohly být opětovně využívané v neprospěch mé klientky paní Mgr. Kristýny Kočí. Dnes 5. 5. 2014 jsme se dostavili k podání vysvětlení, kam byla má klientka konečně řádně předvolána po našem upozornění učiněném předchozí tiskovou zprávou, že je jí doručováno na nám blíže neznámou adresu, kde nemá trvalý pobyt dle evidence obyvatel. K upozornění nás donutila skutečnost, že zejména ze strany oznamovatele byla činěna prohlášení, že se snad vyhýbá policií a následné přebírání této informace medii.

Má klientka dnes odmítla podat vysvětlení. Upozorňuji však a zdůrazňuji, že tak neučinila z důvodu, že by se obávala trestního stíhání, k čemuž není žádný důvod, ale z důvodu, že předchozí postup policie se nám jeví nestandardní a neodpovídající liteře trestního řádu. I dnešní úkon neodpovídal trestnímu řádu, konkrétně předvolání advokáta poškozeného/oznamovatele k úkonu podání vysvětlení je naprosto vybočující z mezí trestního řádu a tuto skutečnost je nutno zdůraznit. Účast poškozeného /oznamovatele u tohoto úkonu není předpokládaná trestním řádem a jedná se o nezákonný postup. Dále se jedná o předchozí vadné doručování a jednoznačné informace oznamovatele pana Víta Bárty o průběhu toho řízení. Oznamovatel nemá právo nahlížet do spisu, ani dostávat informace o termínech podání vysvětlení, natož účasti na podání vysvětlení, z prostého nahlédnutí do medií je zřejmé, že o předchozích vadných termínech podání vysvětlení byl informován a dokonce i o tom, že má klientka nebyla účastna těchto neplatných úkonů a dle jeho informací byl i přivolán k tomuto úkonu.

Z výše uvedených důvodů nemůže má klientka podat vysvětlení, protože má důvodnou pochybnost o postupu policejního orgánu v této věci. Ze stejných důvodů byl dnes podán podnět dozorujícímu státnímu zástupci, aby výše uvedené nezákonné skutečnosti prověřil.

Až do vyjasnění celé věci se má klientka nebude vyjadřovat k této záležitosti, její postoj je interpretován tímto prohlášením.

JUDr. Ladislav Kolačkovský, advokát v plné moci


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lukáš Kovanda: Za nečekaně vysokou dubnovou inflaci může hlavně „habaďůra“ obchodních řetězců

18:00 Lukáš Kovanda: Za nečekaně vysokou dubnovou inflaci může hlavně „habaďůra“ obchodních řetězců

Komentář k důvodům vyšší než předpokládané dubnové inflace. Autor vychází z aktuálních dat ČSÚ a Blo…