Lenka Procházková: Majetkové vyrovnání s církvemi směřuje k porušení územní celistvosti ČR

20.01.2012 14:35

Spisovatelka Lenka Procházková podala trestní oznámení na předsedu vlády Petra Nečase a členy vlády

Lenka Procházková: Majetkové vyrovnání s církvemi směřuje k porušení územní celistvosti ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pozemky a peníze církvi jako omluva státu za minulé křivdy

V souladu se zákonem č. 140/1961 Sb. tímto podávám na předsedu vlády ČR Petra Nečase a členy vlády ČR úřadem: Nábřeží Eduarda Beneše 4, 118 01 Praha 1.

t r e s t n í   o z n á m e n í

pro podezření ze spáchání trestného činu zneužití pravomocí veřejného činitele dle  § 158 trestního zákona a pro podezření ze spáchání trestného činu porušování povinnosti při správě cizího majetku dle § 255 trestního zákona.

Odůvodnění:

Jmenovaný předseda vlády Petr Nečas a všichni členové jeho kabinetu se dopustili trestných činů dne 11. ledna 2012, když jednomyslným hlasováním schválili  návrh zákona o majetkovém vyrovnání státu s církvemi, aniž by měli k dispozici soupis majetku, který církve a náboženské společnosti vlastnily k datu 25. února 1948, tedy k datu, které majetkové vyrovnání s církvemi nemá prolomit.

Návrh zmíněného zákona tedy vykazuje závažné nedostatky, na což upozorňuje nejen politická opozice, ale i média a právní odborníci. Pokud bude návrh zákona předložen v podobě schválené vládou zákonodárcům, dá se očekávat, že při převaze koaličních poslanců ve sněmovně bude schválen a vstoupí v platnost. Pokud však legislativci  nebudou mít k dispozici soupis majetku, jehož byly církve vlastníkem k datu 25.2 1948 a pokud nebudou mít k dispozici ocenění tohoto majetku, nemohou  o zákonu hlasovat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a v zájmu všeho lidu, neboť jim budou chybět základní informace.  Mám podezření, že předkladatelé návrhu zákona, kterým má být část majetku ČR (krom budov i lesy, polnosti atd.) převáděna do majetkové podstaty státu jiného (městského státu Vatikán), se dopouštějí dalších trestných činů, neboť návrh zákona směřuje k porušení územní celistvosti ČR.     

V souladu s oznamovací povinností a aby se předešlo následkům, tedy tomu, že případný majetkový podvod, který způsobí České republice škodu velkého rozsahu, bude zákonem schválen, žádám Nejvyšší státní zastupitelství o neprodlené prošetření mého podezření  a v případě potvrzení z naplnění skutkových podstat trestných činů žádám o kroky vyplývající z Trestního řádu  ČR. Také žádám, abych byla o krocích Nejvyššího státního zastupitelství v této věci vyrozuměna.

V Praze, 18.  ledna 2012

Lenka Procházková v.r.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…