Leo Steiner: Škody by měl vždy platit viník

09.09.2014 16:12

Organizátoři prvního krajského referenda v ČR Platit musí viníci opatrně slaví své vítězství a děkují všem více jak 11 tisícům občanů, kteří ho aktivně podpořili!

Leo Steiner: Škody by měl vždy platit viník
Foto: tan
Popisek: Exúředník dotačního úřadu Severozápad Leo Steiner

Na základě rozhodnutí Ústeckého kraje, který se nečekaně v den zahájení soudního procesu ve věci rozkradených eurodotací ROP Severozápad připojil jako poškozený k trestnímu řízení, se aktivity související s přípravou krajského referenda Platit musí viníci do odvolání pozastavují.

Neformální občanská iniciativa „Občané nejsou ovce“ připravuje již několik měsíců v Ústeckém kraji první krajské referendum na území ČR. V současné době se již iniciativě podařilo sesbírat více jak 11 tisíc podpisů občanů Ústeckého kraje, které požaduje dodržování zákona (Zákon o krajích, par. 17, odst.6), tzn. vymáhat škody, které vznikly kraji aktéry rozkradených eurodotací ROP Severozápad (více zde www.krajskereferendum.cz ).

„Je to nečekaná, ovšem o to příjemnější zpráva a to nejenom pro mne, ale všechny občany naší země. Konečně začalo platit, co vždy v dějinách platí nebo spíše platit mělo. Škody by měl vždy platit viník a v případě rozkradených eurodotací jde o miliardy daňových poplatníků.“, sdělil Leo Steiner zmocněnec prvního krajského referenda Platit musí viníci.

V nejbližší době se sejdou organizátoři referenda a posoudí jeho další budoucnost, jelikož je předpoklad, že došlo k naplnění jeho cíle. „Jsme opatrní ve svém úsudku, budoucnost ukáže, zda vymáhání škod je vážné a upřímné nebo zda pod neudržitelným tlakem veřejnosti se nejedná pouze o dočasný úhybný manévr. Současně nám dovolte, abychom poděkovali více jak 11 tisícům občanů kraje, kteří tento občanský nátlak vyvinuli. Je to jejich zásluha a současně potvrzení, že občanské aktivity mají smysl. “, doplnil Leo Steiner.

V současné době jsou v kauze obviněny další osoby a to včetně hlavního organizátora těchto podvodů , dlouholetého statutárního zástupce ROP Severozápad, Jiřího Šulce. I v tomto případě Úřad ROP SZ zvažuje vymáhání způsobených škod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka