Lidé se skládají na pomoc invalidní dívce

26.02.2013 8:30

Krize nekrize, i přes zhoršující se ekonomický i lidský stav české společnosti se stále ukazuje, že když je potřeba podat pomocnou ruku, Čech Čechovi vždycky pomůže. Hezkým příkladem vzájemné lidské pomoci v těžkých chvílích lidského života je aktivita obce Záchlumí na Orlickoústecku.

Lidé se skládají na pomoc invalidní dívce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze

Tamní obecní úřad vyhlásil veřejnou sbírku na pomoc teprve devatenáctileté Moniky Vlachové, která se v březnu minulého roku těžce zranila při dopravní nehodě mezi Rybnou nad Zdobnicí a Vamberkem. „Monika seděla na místě spolujezdce. Ve voze byli celkem čtyři mladí lidé, náraz byl tak staršný, že jeden z nich nehodu nepřežil. Přes veškerou lékařskou péči je Monika od té doby upoutána na invalidní vozík. Proto jsme vyhlásili sbírku, aby s její pomocí mohla Moničina rodina zaplatit náklady, které nelze uhradit jinak, například ze zdravotní pojištění nebo z dávek ze sociálního odboru. Tedy na pořízení bezbariérového bydlení, pořízení zdravotních a kompenzačních pomůcek a opakovanou intentivní rehabilitační péči,“ vysvětlil redakci starosta Záchlumí Miroslav Falta. „Ke dni 20. února máme na našem kontě přesně 55920 korun, největší vklad byl pět tisíc korun,“ uvedl Falta.

Pokud by někdo chtěl přispět na ulehčení těžkého osudy Moniky Valachové, může tak učinit jakoukoliv částkou na účet číslo 107-4048370287, zřízený bezplatně u Komerční banky. „Děkujeme předem všem dárcům za jejich empatii a porozumění potřebnosti,“ dodal starosta Záchlu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.