Loterie bez hazardu rozhorčeně vládě

12.05.2016 14:26

Vláda včera schválila pomoc pro horníky OKD. Propouštění zaměstnanci společnosti, která skončila v insolvenci, budou dostávat od státu příspěvek až osm tisíc korun měsíčně, a to po dobu až tří let. Protestní otevřený dopis členům vlády České republiky píše Jarmila Novotná z inicativy Loterie bez hazardu.

Loterie bez hazardu rozhorčeně vládě
Foto: red
Popisek: Jarmila Novotná, Iniciativa Loterie bez hazardu


Vážený pane předsedo vlády, vážené paní ministryně, vážení páni ministři,

dnes jste jednomyslně schválili státní pomoc propuštěným horníkům.

Jménem platformy Loterie bez hazardu a spolku Svobodná volba se na Vás obracím

s

POŽADAVKEM, aby stejné podmínky dostali i propuštění zaměstnanci legálních heren a kasín.

Zdůvodnění: jejich pracovní místa jsou a budou likvidována díky vládním regulačním záměrům. Přičemž jediným výsledkem této „regulace hazardu“, bude odklon hostů zmiňovaných podniků na internet, jeho následná cenzura, a tudíž naprosto zbytečná ztráta desítek tisíc pracovních míst a občanských svobod. (Internetová kasína nám práci nedají!)

Přestože chápu černé svědomí současného předsedy vlády a bývalého ministra financí ohledně odprodeje OKD, stejným způsobem by měl cítit i spoluvinu za průlom v povolení videoloterních terminálů Sazce (aniž by upravil legislativu), která s nimi sice na trhu neuspěla, ale jiní legální provozovatelé ano. Což se stalo trnem v oku různým neomarxistickým neziskovkám, které doslova rozpoutaly „hon na čarodějnice“ a mediálně začaly toto odvětví legálního loterního průmyslu očerňovat a dehonestovat. Úspěch bez dotací a investičních pobídek se v současné společnosti neodpouští?

Dnes však již zdaleka nejde jen o herny či kasina!

Ohroženy jsou další desítky tisíc pracovních míst u jiných živnostníků díky plánovaným zákazům kouření v restauracích, EET,  kontrolním hlášením a dalším nesmyslným zákazům, nařízením a regulacím.

DOTAZ: Odškodníte stejně jako havíře i kuchaře, řezníky, zelináře... a jejich zaměstnance, kteří zkrachují jen díky buzeračním vládním zákonům? A co švadleny či skláře? Věřím, že ano!

Předem děkuji za odpověď a věřím, že naší žádosti bude vyhověno.

Předpokládám, že nejde jen o předvolební vládní PR mířené na Ostravsko a nechcete tvrdit, že všichni jsme si rovni, ale někteří rovnější... (?)

S pozdravem

Jarmila Novotná
Loterie bez hazardu a spolek Svobodná volba
Mail:  jarmila.b.novotna@ email.cz
V Praze dne 11.května 2016

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Petrů

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.