Lubomír Man: Humanitární konvoj a rýhy ve tváří zpravodaje ČT

17.08.2014 22:00

Hluboké rýhy vyryla do tváře protiruského zpravodaje ČT (jiný se na Kavčích horách nevyskytuje), zpráva o ruském humanitárním konvoji směřujícím na východní Ukrajinu. Propánaboha, co teď?

Lubomír Man: Humanitární konvoj a rýhy ve tváří zpravodaje ČT
Foto: red
Popisek: Rusko

Kyjev tam posílá dělostřelecké granáty, fosforové, lithiové a já nevím jaké ještě bomby – a Rusko jídlo, přikrývky, zdravotnický materiál a vůbec všechno, co je potřebné k životu a ne k umírání. Krucinál, a kdyby to přitom bylo jen pár aut, ale on je to konvoj 300 kamionů, které kolem vás kodrcají hodiny a pořád jim není konec. A lidi u cest to vidí, herdek, co si s tak blbou situací má počít svědomitý zpravodaj ČT, má-li dostát své pověsti, že i z lejna dokáže vyválet perfektní bič na Rusy a na Putina.

Tvrdit, že se v těch kamionech neveze žádná humanitární pomoc, ale kulomety, děla a munice? Ale to je pitomost, kterou by nespolknul ani vesnický blázen Pepa z Horní Dolní. Vždyť ty kamiony se nejspíš nakonec dostanou do rukou pracovníků Mezinárodního červeného kříže nebo třeba i ukrajinské armády. Ježíšmária, kolik metrů ti by skákali do výšky radostí, kdyby něco takového v ruských kamionech našli? A jak dlouho by na Rusi museli hledat trumberu, který by ostudu tak světového rozměru risknul? Takže vyřízeno, tudyhle cestička svědomitého zpravodaje ČT nevede!

To už by totiž pak nebyl svědomitý, ale natvrdlý. Zkrátka se na věc musí jít někudy jinudy.

Ale kudy? Sešla se nad problémem zahraniční redakce zpravodajství ČT, byly vysloveny nápady nejrůznější, ale všechny ještě slabomyslnější než ten původní – nu ten o tom, že v těch kamionech jsou kulomety, děla a náboje do nich. A tak se rozhodlo, že se přece jen půjde tudyhle, jakkoli vošajstlich to je. Samozřejmě s vědomím, že informaci uvěří jenom největší tupci republiky, místní blázni a varioti, příznivci ODS a TOP 09 atd., ale že zaprvé jich není zas tak málo, aby se to nezkusilo, a za druhé, že i oni jsou voliči, kteří zakrátko půjdou k senátním volbám.

Ovšem pozor: nesmí se to takto vyslovit naplno, protože on ten pravý obsah kamionů nejpravděpodobněji spatří nakonec světlo světa. Bude tedy muset stačit jen náznak, např. nezodpovězená otázka, cože se to v těch kamionech možná skrývá, aniž by se přímo jmenovaly ty zbraně. Ty už si totiž všichni pomatenci republiky, kterým náznak k vytvoření názoru stačí, domyslí sami.

A tak se i stalo ve večerních Událostech v úterý 12. srpna, kterýmžto činem si zpravodajská redakce ČT zapsala další list do své už veleobjemné kroniky hanby a podlosti. Člověka maně napadá: Bude tohle skutečně a neodvolatelně ten doopravdy nikdy nekončící seriál ČT?

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vasevec.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka