Lucie Provazníková: Lidem chybí vzdělání, nejsou schopni uvažovat, a proto odmítají imigranty

29.11.2015 8:35

Socioložka-pseudointelektuálka z minulého století Jiřina Šiklová přišla s inovativním přístupem k posuzování vzdělanosti a schopnosti uvažování ve společnosti.

Lucie Provazníková: Lidem chybí vzdělání, nejsou schopni uvažovat, a proto odmítají imigranty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiřina Šiklová

Každý, kdo nesouhlasí s islámem, imigrací či politikou EU je podle ní nevzdělaný hlupák (rozhovor s ní zde). Tato svými názory očividně přezrálá (či nedozrálá?) paní se svým titulem z historie a filozofie z FF UK z roku 1958, pravděpodobně získaným úpornou obhajobou teorií marxismu a leninismu (mj. tehdy nadšená komunistka a členka KSČ), tvrdí, že český lid je lid nevzdělaný, neschopný uvažovat, přemýšlí jako za komunistů, a proto se k neřízené muslimské imigraci diktované EU staví spíše negativně. Zde je přepis mého dopisu této dámě.

Inu, co se ukazuje být přínosem 40 let totality, je, že čich na totalitní režim Češi bezesporu mají – a ničím jiným politika Evropské Unie není. Povím vám proč, paní Šiklová. Protože multikulturalismus na Západě už dávno selhal, lidé začali projevovat nespokojenost, a tak evropským špičkám nezbyla jiná cesta, jak zabránit vzpourám proti Pákistáncům znásilňujícím malé děti, než prosazovat své etnomasochistické cíle a obhajovat multikulturalismus neustálým utužováním demokratických režimů, až se postupně dostali k nynější totalitě. A český lid čichá nějakou lumpárnu, když mu někdo chce něco diktovat. Snad že se nám to z historie dostalo do genů.

A víte, proč multikulturalismus selhal? Protože kultura je v prvé řadě tmelícím, sjednocujícím prvkem ve společnosti, který dává jejím členům pocit sounáležitosti, hodnotový systém a řád nezbytný k jejímu fungování.Multikulturalismus je nefunkční proto, že do tohoto řádu vnáší chaos, tříští společnost a snaží se uměle potírat očividné rozdíly, které jsou prostě mezi některými kulturami natolik markantní, že spolu žít nemohou. Zapište si tuto nejmodernější definici kultury za uši (právě jsem ji vymyslela a ospravedlněním budiž mi to, že si kulturu každý sociolog definuje, jak chce, a ta moje zdá se mi býti – překvapivě – velmi fikaná a aktuální). A co si o multikulturalismu myslel Karel Čapek, podle vás nevzdělaný sobec neschopný uvažovat?

Otázka zní: Je a byl kdy člověk vůbec schopen štěstí? Člověk jistě, jako každý živoucí tvor, ale lidstvo nikoliv. Celé neštěstí člověka je v tom, že byl nucen se stát lidstvem, nebo že se jím stal příliš pozdě, kdy byl už nenapravitelně diferencován v národy, rasy, víry stavy a třídy, v bohaté a chudé, ve vzdělané a nevzdělané, v panující a porobené.Nažeňte do jednoho stáda koně, vlky, ovce a kočky, lišky a srnce, medvědy a kozy, zamkněte je do jedné ohrady a přinuťte je žít v tom nesmyslném houfu, jejž nazvete Společenský řád, a dodržovat společná pravidla, bude to nešťastné, nespokojené, fatálně rozklížené stádo, ve kterém se ani jeden boží tvor nebude cítit jako doma… [Karel Čapek, Válka s mloky]

Ale k té informovanosti o islámu. Ono je to zapeklité, víte? Lidé, kteří o islámu informovat chtějí, jsou nazváni fašisty, xenofoby či rasisty. To poslední označení je obzvlášť tristní, jelikož islám nemá s rasou nic společného: sám epileptik Mohamed prohlásil islám za politicko-ideologický systém, který jednou ovládne celý svět, a na rozdíl od Hitlera mu byl obvod lebky či barva očí jeho příznivců u jeho psychopatické pedofilní zadnice. (O jeho epilepsii se vedou spory, ale mně se tato verze nesmírně líbí, protože by to napomohlo vysvětlit jeho rozhovory s andělem Gabrielem, který mu prý kázal vraždit nevěřící, bít ženy a souložit malé holčičky.)

Ti, kteří o islámu informovat chtějí, jsou umlčeni sofistikovanými totalitními neomarxistickými praktikami, které se sem plíží z rozkládajícího se Západu. Takže nakonec má mít výsadní právo srovnávat Korán a Bibli bývalá členka KSČ, která na stará kolena nemá co jiného na práci, než ničit vlast a budoucnost mladším generacím a nazývat plošně všechny, kdo nesdílí její názor, nevzdělanci. Bravo, paní „socioložko“. Co že jste to říkala o „komunistickém přemýšlení“? Ráda vám koupím nové zrcadlo.

A zatímco vy budete úporně mezi těmi nenávistnými a k násilí vybízejícími verši v Koránu (97,4% - to není můj výmysl, ale statistika vědce Billa Warnera) hledat paralelu s Biblí, má být Martin Konvička propírán ve své masokostní moučce. A mezitím muslimové napříč Evropou usilují o zavedení práva šaría a porušování základních lidských práv, muslimské nadržené opice z Afriky a Pákistánu znásilňují ženy a děti a rozmnožují se většinou v příbuzenských vztazích, což vede k ještě větší degeneraci a nízkému intelektu, než jaký implikuje vyznávání této středověké násilné netolerantní ideologie samo o sobě. Věděla jste, že průměrné IQ v Sýrii je kolem 83, v Africe ještě níže, zatímco v Evropě 100 a v Asii až 108? Ale všechny vědecké studie zabývající se tímto fenoménem jsou označeny za rasistické či nekorektní: hlavně o tom nemluvit.

Ano, muslimové jsou chudáci. Ale duševní chudáci, uvěznění v nařízeních jednoho psychopata, který kromě toho, že notnou část života přepadal karavany, loupil, znásilňoval(!), zabíjel, či souložil devítiletou Aishu, tak přišel na vykutálený způsob, jak dobýt svět: ideologickým sjednocením tehdy nábožensky roztříštěných arabských kmenů. Tak vznikl islám, milá paní Šiklová. Válečná strategie ze sedmého století, podotýkám. A věděla jste, že ten vykutálený pedofil měnil své postoje ke křesťanům, Židům i arabským pohanům podle toho, kdo s ním zrovna byl ochoten laškovat (bojovat proti jeho nepřátelům) a kdo ne? Arabskými pohany vyznávajícími pouštní božstva zprvu pohrdal, ale když zjistil, že mnoho křesťanů a Židů pro svoji víru nezíská, pohrozil ohněm pekelným těm beduínským psům a vzal zavděk i jimi. Pak Židy systematicky vraždil a otročil (odtud ta nenávist k Židům). Jestli v Mohamedově životě najdete paralelu s Kristem (a potažmo v Bibli s Koránem), tak o vaší duševní chorobě není pochyb. Považuji za nutné předeslat, že pro muslimy je Mohamed kultovní postavou, modlou, vzorem. Vše, co dělal Mohamed, je správné. Radikální islám a násilí je z tohoto důvodu součástí každého islámu.

Proti islámu se nejostřeji staví právě lidé vzdělaní, schopní uvažovat a (nebo) s osobními zkušenostmi s muslimy. Já sama jsem žila v několika městech s velkou muslimskou menšinou, navštívila pár fajnových ghett (včetně švédského Malmö a manchesterského „Pákistánu“) a přišla do styku s mnoha muslimy, Kurdy či ex-muslimy. Kromě toho je znalost náboženských směrů součástí mého studia. A proč se proti imigraci staví jiní lidé? Asi – na rozdíl od vás, umí používat obsah své dutiny lebeční, protože na to, aby člověk poznal, že mezi islámem a buddhismem je jakýsi zapáchající rozdíl, nepotřebuje studovat na univerzitě. Rozhodující je totiž schopnost vidět věci komplexně, reálně a schopnost samostatného syntetického myšlení, které český univerzitní systém záměrně potlačuje. Ale i ti, kteří se proti islámu staví pouze ze strachu, mají v demokracii právo svůj názor vyjádřit a podílet se na rozhodnutí, s kým chtějí žít. Ostatně, strach je jen reakce na hrozící nebezpečí a zajišťuje přežití lidské rasy.

Ano, máte pravdu v tom, že příčinu imigrantské krize nelze vidět jen ve válce v Sýrii, ani ve světových politických pletkách, ani ve finančních zájmech. Evropská civilizace si za to může sama svým způsobem života, ztrátou hodnotového systému, rozpadem instituce rodiny, rozmazáním mužské a ženské role ve společnosti a následným snížením porodnosti, absencí opravdového smyslu života. Zkrátka tím, že se zaměřuje na materiální hodnoty a tlačí lidi do konzumismu. Prvotní příčina pádu západní civilizace je zneužití a rozpad konstruktu peněz na počátku 20. století, ale to nechám na ekonomech.Jenže řešení tohoto hnilobného procesu západní civilizace nevede přes přijetí milionů lidí vyznávajících ideologii, která sice není založená na konzumismu a hájí instituci rodiny, ale dělá to naprosto zvrácenými praktikami.

Rozumní jedinci, kteří mají schopnost syntetického myšlení a hlubšího vhledu, se dokáží poučit z multikulturního fiaska Západní Evropy bez nutnosti osobních zkušeností. Žádám vás tímto tedy, abyste se za svá pohrdavá, urážlivá a nepravdivá vyjádření o těch, kteří se stavějí proti imigraci a islámu, veřejně omluvila.

Přeji vám jasné víkendové pouvažování,

Lucie Provazníková

P.S. Paní Šiklová je prostě asi jinej gang.

Převzato z blogu autorky na idnes.cz

Vyšlo na eportal.parlamentnilisty.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …