Lucie Provazníková: Průzkum mezi evropskými muslimy odhalil něco velmi závažného

12.12.2015 10:32

Tenhle „hashtag“ (označení) po londýnském útoku v metru doslova zaplavil britská média a sociální sítě. Muslimové jím vyjadřují nesouhlas s teroristickými útoky. Což je dobře. Ale jen na první pohled.

Lucie Provazníková: Průzkum mezi evropskými muslimy odhalil něco velmi závažného
Foto: Hans Štembera
Popisek: Modlitba k Alláhovi

Muslimů, kteří s podřezáváním káfirských krků nesouhlasí a dokonce obviňují radikály z toho, že „nejsou pravými muslimy“, není málo. Ale je to opravdu uklidňující fakt? Nikoli! Za nutné považuji rozdělovat je do dvou skupin:

Ti, kteří ve skutečnosti s násilným šířením islámu a potažmo se zavedením práva šaría souhlasí, avšak navenek se prezentují beránkovsky. Tito lháři jednají v souladu s islámem, poněvadž taquiya jim umožňuje lhát nemuslimům, pokud je to v zájmu islámu. A ono je. Tvrzením, že islám je mírumilovný, si pod záminkou boje proti údajné islamofobii vydobudou privilegia a výjimky, které jsou předstupněm k úplné islamizaci Evropy a plošnému zavedení práva šaría.

Ti, kteří i pod rouškou své omezující a totalitní ideologie mají jakýs takýs cit pro spravedlnost a hodnotu lidského života a se sekáním hlav ve jménu své víry nesouhlasí.

A právě ona druhá skupina je zahalena velkým ALE.

Jak je to s muslimy v ČR?

Šéf českých muslimů Mohammad Abbas se v článku na idnes.cz k terorismu IS vyjádřil takto:  „Jsem proti. Islám zakazuje, aby člověk zabil civilisty. To nemá nic společného s islámem.” Islám však zcela jasně káže své šíření, a to všemi formami, tedy včetně násilné cesty (Korán 2:191; 9:5; 9:29). Vůdce IS má dokonce doktorát v oboru islámských studií!

Především bych ale ráda poukázala na další výrok šéfa českých muslimů. Na otázku, zda souhlasí s kamenováním a uřezáváním rukou, odpověděl: „To napsal Bůh.“ (Pozn.: Žádný Bůh nikdy nic nenapsal, všechny knihy, i ty svaté, sepsali lidé. To by si měl uvědomit každý vyznavač jakékoli náboženské ideologie.) A Abbas dodal: „Ostatně v Bibli se též píše: ‚Kdo jsi bez viny, první hoď na ni kamenem.‘“ (Jan, 8:7). Kristus ale tato slova pronesl, aby od kamenování odradil – a opravdu se mu to podařilo, protože všichni přítomní si uvědomili, že nemají právo soudit dotyčnou; v prvé řadě jsou zodpovědni za své vlastní hříchy.

Přeloženo, i ti muslimové, kteří se od „zabíjení civilistů“ distancují, jsou zastánci kamenování žen a řezání rukou. Jaký je potom rozdíl mezi „umírněnými“ muslimy a radikály z IS? Radikálové z IS uvádějí plejádu šarijských zvěrstev do praxe v celé její barvité šíři: sekají hlavy, řežou ruce, kamenují ženy, znásilňují, šíří islám. Jsou to „správní“ muslimové, nevybírají si z Alláhových nařízení.

Evropští umírnění pseudomuslimové, kteří se od vraždění distancují, si z Koránu vybírají, co chtějí. Kamenování ano, sekání hlav na počkání ne. Sňatky s devítiletými holčičkami ano, znásilňování nemuslimských žen ne. Variací je asi tolik, co „umírněných“ muslimů. Vlastně je to jakýsi pokrok. Snad proto, že jsou již mentálně či duchovně na vyšším vývojovém stupni. Ještě ale nedosáhli takového stupně, aby svůj život byli schopni žít bez upínání se ke zvrácené náboženské ideologii. Jsouce ochromeni strachem z božího trestu, odpadlíky od islámu býti nechtějí. A tak se zmítají ve své schizofrenii a svého násilného Boha (a snad i sebe) se snaží obelstít tím, že některá z jeho nařízení neakceptují. Jenže svými hashtagy a prohlášeními, že islám je mírumilovný, budují podhoubí pro pravý, násilný islám, a tak napomáhají ničit civilizaci, která jim jejich liberální pojetí islámu umožňuje.

Násilí k islámu nepatří...(?)

Je s podivem, že zatímco celý svět obrací zrak k Sýrii a k Islámskému státu, jiné islámské teroristické organizace a masové násilí ve jménu islámu, například v Africe, je jaksi opomíjeno. Stejně jako jiné islámské praktiky, z nichž mnohé se dějí i v Evropě: ženská obřízka, vraždy ze cti, kamenování, pedofilie, nucené sňatky, otroctví, bičování, tresty smrti... Evropským pseudohumanistům nepřijde divné, že násilí a zvrácenost se ve zvýšené míře líhne kdekoli, kam přijde islám. Ne buddhismus, ne šintoismus, ne křesťanství – islám.

Západní státy hořekují nad terorismem IS, sypou peníze do zkorumpované turecké černé díry, ale nevidí nebo nechtějí vidět opravdovou příčinu problému, a tou jsou islámské texty, které jasně propagují násilí za účelem šíření islámu. Islám není založen na zlatém pravidle jiných náboženství „čiň druhým tak, jak chceš, aby tobě bylo činěno“; muslimové jsou dle islámu zcela jednoznačně nadřazeni bezvěrcům; šaría je nedílnou součástí islámu; zákony islámu jsou neměnné; život Mohameda je vzorem pro každého opravdového muslima. A většina muslimů si je toho dobře vědoma:

75 % evropských muslimů má za to, že existuje jen jediný správný výklad islámu.
60 % evropských muslimů si myslí, že jím je návrat k fundamentalismu.
65 % evropských muslimů staví zákony šaría nad zákony své země.
51 % mešit v USA otevřeně propaguje tvrdé násilí, 30 % pouze „lehké“ násilí, jen 19 % žádné násilí.

To jsou všechno oficiální čísla ze studií různých agentur či vědeckých studií, v angličtině si to může na internetu kdokoli dohledat. Kdo by chtěl více čísel a počtení v angličtině,zde jsou.

Teror ve jménu islámu po porážce IS neustane, protože se vždy najdou nějací opravdoví muslimové, kteří se obrátí na původní, zcela jasně hovořící texty. Zatímco ve středověku bylo násilí ve jménu křesťanství pácháno pod zástěrkou pokřiveného a silně zkresleného výkladu Bible, zdrojem muslimského násilí a snah o zavedení šaríe není pokřivený výklad Koránu, jak mnozí „mírumilovní“ muslimové tvrdí, ale naopak velmi přesný a doslovný výklad Koránu, ke kterému se radikálové vrací a nemalá část evropských muslimů s nimi do značné míry souhlasí.

Politici a představitelé EU to z různých důvodů nevidí či nechtějí vidět. Pseudohumanistům obávajícím se možné protiislámské radikalizace nevadí, že většina muslimů v Evropě nadřazuje právo šaría nad právo státní a opakují svoji mantru bezmezné tolerance – vždyť každý má právo mít svého boha. Jenže je nutné rozlišovat.Bůh, který káže násilí, vraždění, nerovnoprávnost lidí a pohlaví, kamenování a nenávist, je špatný, zvrácený Bůh. A pokud se někdo snaží jakoukoli formou kázání takového Boha šířit a usilovat o začlenění takových principů do právního systému původně sekulárního demokratického státu, pak na to právo mít nemá.

Varování před takovouto ideologií v jakékoli její formě není fašizující tendencí či propagací nenávisti, ale právě naopak: je to pokus o záchranu demokracie. Pokus o zachování základních lidských práv a svobod. Vždyť o kolik jsou zastánci kamenování lepší a méně nebezpeční evropské demokracii a svobodě než vrahové z Islámského státu?!

Vyšlo na eportal.parlamentnilisty.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…