Lukáš Lhoťan: Zlo je zlo a jeho tolerance mlčením je spoluúčast

23.01.2012 7:50

Reakce na obvinění vznesená českým islamistou vůči signatářům petice proti náboženské nesnášenlivosti“.

Lukáš Lhoťan: Zlo je zlo a jeho tolerance mlčením je spoluúčast
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Židovská obec Brno a Mezinárodni velvyslanectví Jeruzalém odstartovaly dnes v Brně petici proti náboženské nesnášenlivosti. Důvodem jejich kroku se staly páteční kázání pronesené Lukášem Větrovcem  brněnské mešitě. Jejich rozhodnutí vyvolalo ostrou reakci samotného Větrovce.

Židovská obec Brno a Mezinárodni velvyslanectví Jeruzalém odstartovaly dnes v Brně petici proti náboženské nesnášenlivosti. Důvodem jejich kroku se staly páteční kázání pronesené Lukášem Větrovcem  brněnské mešitě. Jejich rozhodnutí vyvolalo ostrou reakci samotného Větrovce.

Větrovec ve svém prohlášení k petici proti náboženské nesnášenlivosti tvrdí, že je „podivné a zvláštní“, že českou společnost zajímají dávna proroctví islámského proroka Mohameda a že si Židovská obec a ICEJ vybírají pro své akce k tématu „Izrael a my“ exkluzivní prostory v centru Brna.

 Lukáš Větrovec dále kritizuje podporovatele diskuzí a na každého si nachází nějaký argument k jeho očernění:

O kardinálovi Dukovi tvrdí, že se osobně akce zúčastní, přitom tuto informaci nezveřejnil nikdo jiný a je nedůvěryhodná, ale Lukáš Větrovec asi ví o tom, že tam pan kardinál Duka bude anonymně v davu. Možná by bylo dobré se zeptat pana kardinála jestli na akci v Brně byl nebo jestli o něm Větrovec lže …
 Větrovec se snaží petici zpochybnit tvrzením, že pan Joel Ruml se účastní akci společně s Vladimírem Sáňkou (místopředsedou Ústředí muslimských obcí v ČR). Pan Sáňka je podobně jako Větrovec veřejně znám, že odmítá právo na existenci státu Izrael a souhlasí se sebevražednými útoky proti izraelským civilistům, takže asi proč by měl byt Větrovec extremista a jeho projevy protizákonné, když stejné názory má pan Vladimír Sáňka a nikomu to nevadí?

Poslankyni Hana Orgoníková označuje za politickou cestovatelku a skalní stoupenkyni existence státu Izrael, jako by to snad byl zločin? Obdobně útočí na místopředsedu senátu Přemysla Sobotku, brněnského primátora Romana Onderku, předsedkyni poslanecké sněmovny Miroslavu Němcovou a další. Ti všichni jsou napadáni jako stoupenci Izraele a jeho práva na existenci …

V závěru svého prohlášení Lukáš Větrovec útočí na jednoho z organizátoru Mezinárodní velvyslanectví Jeruzalém. V jeho útoku na ICEJ se opět zobrazuje jeho až nezdravá posedlosti vším protižidovským. Tvrdí například: „Usiluje o co největší koncentraci židovských obyvatel ve Svaté Zemi a podporuje za každou cenu jakoukoli politiku Izraele, směřující k jeho udržení a imperiálnímu rozmachu.“ Je to víc než vystižné popření omluvy brněnským židům od Muneeba Hasana Alrawiho, Větrovec zde opět trvá na tom, že židé jsou vlastně záludným jedinci jimž jde o ovládnutí (zatím) pouze arabských území … je to víc než absurdní a lživé tvrzení, protože židé a sám Izrael usiluje o mír s Araby a muslimy o za cenu stažení z okupovaných území, pod podmínkou vzájemného uznáni a zaručení bezpečnosti. Jenže to vůdcové islamistů a palestinských extremista, stejně jako Větrovec s Vladimírem Sáňkou či Muneebem Hasanem Alrawím, odmítají a požadují zničení Izraele a zahnáni židů do moře.

Lukáš Větrovec se opět nesnaží popřít svá slova o válce mezi židy a muslimy či snaže zničit stát Izrael. Pouze zase tvrdí, že několik víc jak 15 minutových nahrávek z pátečních kázáni v brněnské mešitě, jsou zmanipulovaná a slouží jako materiál útoku proti českým muslimům. Větrovec zde sazi, a zatím mu to vychází, na skutečnost, že se čeští muslimové neozvou proti extremistům ve vedení muslimských organizací  mešit v České republice a tak budou moc tito jedinci snažit se vše zahladit a obhájit jak Větrovce, tak i to, že podobné názory v mešitách a Islámských nadacích propagují tvrzeními, o zlém Lhoťanovi, manipulaci ze strany novinářů apod. Na rozdíl od nich si, ale já myslím, že kdo má rozum a posoudí všechny podklady uvidí jejich pokrytectví …

A to, že češti muslimové mlčí a tolerují náboženský extremismus je k jejich vlastní škodě a neobhájí to žádné řeči o výším dobru pro islám či o islamofobii české společnosti … zlo je zlo a jeho tolerance mlčením je spoluúčast.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…