Marcel Winter: Využije stát pro boj s kůrovcem pracovníky z Vietnamu?

10.07.2018 9:36

Již v červenci 2016 jsem zaslal vládě a osobně předal MZV písemné potvrzení vietnamského ministerstva práce a sociálních věcí, že 95 milionový Vietnam má oficiální zájem legálně k nám vysílat své kvalifikované pracovníky, tak jako to dělá do více jak 40 zemí a regionů celého světa.

Marcel Winter: Využije stát pro boj s kůrovcem pracovníky z Vietnamu?
Foto: archiv MW
Popisek: Marcel Winter

Našim podnikům scházejí pracovníci a zejména naše lesy napadené kůrovcem nutně rychle potřebují několik tisíc pracovníků pro řešení této kalamity. Ve Vietnamu je mnoho lesů, těží se tam i vzácné velmi tvrdé dřeviny a tak jsou tam pracovníci s praxí v lesním hospodářství. V případě zájmu může naše celostátní Česko-vietnamská společnost vládě, zejména ministerstvu zemědělství, ale i jednotlivým firmám jenž kůrovcovou kalamitu řeší, rychle a účinně pomoci potřebné vietnamské pracovníky rychle získat a předem si zájemce přezkoušet i vybrat při praktických zkouškách ve Vietnamu. Vláda musí flexibilně umožnit tento náš projekt ku prospěchu našich ohrožených lesů rychle realizovat a podpořit jej zejména v oblasti vízové politiky ČR ve Vietnamu. Pracovitost Vietnamců znají mnohé naše podniky z minulosti a protože 90% Vietnamců jsou mírumilovní buddhisté, tak jsou s nimi spokojeni zaměstnavatelé v EU, ale i v USA nebo v Japonsku. Výhodné je, že u nás jsou k dispozici ve vietnamské komunitě tlumočníci a učitelé češtiny z řad rodilých Vietnamců i to, že se Vietnamci velmi dobře integrovali do naší společnosti a u většiny veřejnosti jsou oblíbeni. Využije náš stát naši nabídku pomoci a využije pro boj s kůrovcem pracovníky z Vietnamu?

Marcel Winter
Čestný předseda Česko-vietnamské společnosti

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…