Martin Komárek: Když se berou holky s holkama a kluci s klukama

01.07.2017 14:34

Německý sněm schválil zákon o sňatcích homosexuálů. Manželství lidí stejného pohlaví je postaveno naroveň manželství lidí různého pohlaví. Angela Merkelová byla proti, nakonec však umožnila své straně volné hlasování a nebojovala.

Martin Komárek: Když se berou holky s holkama a kluci s klukama
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

Před osmdesáti lety dostávali homosexuálové v Německu smrtící injekce nebo nadýchat plynu. V mnoha byť civilizovaných zemích byla homosexualita trestná ještě ke konci minulého století. Obrat, který povede brzy k tomu, že homosexuální sňatky budou uznávány všude na Západě, ačkoli v Africe budou dále jeděni, je naprosto zásadní.

Homosexualita byla hojně pěstována na počátku Evropy, v Řecku a v Římě. Nejzvrhlejší císařové se dokonce převlékali za ženy a své miláčky si brali. Nikoho ze zákonodárců však nenapadlo, že by tato libůstka mohla mít stejnou váhu jako manželství muže a ženy.

Křesťanská éra homosexualitu potlačovala a kriminalizovala. Není přesně jasné proč. Kristus se v tomto smyslu nevyslovil. Pravděpodobně jde o pokračování krásné židovské tradice, podle níž je plození dětí nejdůležitější věcí na světě.

Tento pohled přetrval, i když se dětí rodilo čím dál méně a křesťanství sláblo a sláblo.

Pohled na homosexualitu jako na něco nepřirozeného přetrvává v hlavách spousty velmi moderních a velmi svobodomyslných lidí, jako je Angela Merkelová. Jako katolík věřím v posvátnost manželství muže a ženy, kteří s mají patřit bezvýhradně od svatby do smrti.

Zároveň děkuji Bohu, že se náboženství v Evropě neplete do správy státu. Teokracie je mimořádně odporný režim. Bůh nemluví, ale v jeho jménu vydávají zákony strejcové, kteří tvrdí, že jsou jeho vykladači a zákony jsou to povětšinou kruté a hnusné.

Z hlediska logiky liberální demokracie jsou sňatky homosexuálů namístě. Svoboda mé pěsti končí pět centimetrů od tvého nosu, je základní pravidlo. A když se holky berou s holkama a kluci s klukama, nikoho tím neomezují. Že urážejí něčí cítění? Jistě, ale to punkeři, katolíci a komunisti taky. A proto je nezakážeme.

A jak to bude s děckama, které budou vyrůstat v jednopohlavních rodinách? Nevíme. Ale je dosti pravděpodobné, že je to poznamená méně než nepřátelský rozchod dvoupohlavních rodičů, nebo léta v cizotě dětského domova.

Vyšlo na komarkovynoviny.cz. Publikováno se souhlasem autota

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…