Martin Konvička: Kolonisté, kvóty, Sobotka. Čeká nás asi horké léto

27.06.2015 7:32

Odskočil jsem si z terénu, od motýlů, a rychle absorbuji nejnovější zprávy. Premiér v Bruselu odmítl kvóty, jen aby po vzoru chytré horákyně dodal, že požadovaný počet zájemců přijmeme "dobrovolně". Prý si je vybereme -

Martin Konvička: Kolonisté, kvóty, Sobotka. Čeká nás asi horké léto
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Konvička

- nenapsal však, jak. Mezitím Polsko oznamuje, že si vybere jen křesťanské běžence. Na Česko by logicky měli připadnout ti ateističtí, případně jiné nemuslimští (třeba kurdští jezídi, nebo afričtí animisté). Jenže takové koule premiér nemá. Kdyby měl, dávno by se to vědělo.

Zhodnocení situace

Kostky jsou vrženy ... ale to už dávno. Sobotkova vláda si PRAVDĚPODOBNĚ vytřela s národem zadek. Možná ne s národem, ale určitě s těmi téměř 150 000 občany podepsanými pod "Peticí proti kvótám", dalšími statisíci, kteří chtějí petici podepsat nyní, a dalšími miliony, kteří si - aspoň podle anket a průzkumů veřejného mínění - myslí přibližně to samé. Uvědomme si - pro-imigrační stanovisko, a tím v dlouhém běhu pro-islamizační stanovisko, zastává konzistentně cca 5-10 procent občanů, což zhruba odpovídá počtu voličů Zelených a jejich klonů, čtenářů Čulíkových Britských listů, redaktorů Lidovek a Respektu, to vše posíleno o pár suicidálních pacientů psychiatrických léčeben. Zbytek voličů je tentokrát zajedno, byť se samozřejmě liší v motivacích, proč imigraci odmítat (mohou zahrnovat ledacos, od důvodných obav z budoucnosti po prvoplánový rasismus) i v představách o adekvátní reakci (ty varírují od rezignovaného "stejně nás prodají" po vůli k občanské neposlušnosti).

Sobotkova vláda, vlády EU a celá "proimigrační strana" se při tom vytírání zadnic zachovali naprosto předvídatelně - počkali na samotný začátek prázdnin, kdy se rodiče i děti těší na vysvědčení a polovina země má sbalená zavazadla před odjezdem na prázdniny. Parlament nebude zasedat, lidi se rozjedou na hory či k vodě ... Ideální čas na nábor zaměstnanců nových azylantských zařízení (právě se děje, podmínkou prý je "schopnost interkulturní komunikace", alias ústupnost vůči případným asociálním projevům, potvrzená diplomem z některého ideologicky stavěného oboru na FHS, FSS či FF), vládní tlak na rezignované starosty a další nezbytné kroky, které lze shrnout do prosté fráze - šméčko na lidi.

Nahradí IvČRN skuteční radikálové? 

Podle bouře na sociálních sítích a dopisů, které mi přicházejí, to naprosto vážně hrozí. Naznačil jsem  ostatně tu možnost už při proslovu k Petičnímu výboru Poslanecké sněmovny. IvČRN/BPSI (a moje maličkost) sice mají radikální pověst (notně živenou pár mými verbálními úlety, které různé redaktorské veličiny donekonečna rozmazávají, odmítajíce pochopit, že politici se slovníkem žaček baletní školy bývají i ohební jako žačky baletní školy), ale už skoro 6 let prosazují při odporu k islámu nenásilné, nerasistické a maximálně otevřené metody. Nesčetněkrát jsem sám vysvětloval, že islám není rasa, že s etnickými, sexuálními či životně-stylovými menšinami je třeba vyjít a ne se hádat, že "multikulturní sluníčkář" není dědičný nepřítel, ale popleta, který jen nějak nepochopil, kde jsou jeho skuteční kamarádi. Spolu s kolegy z IvČRN jsme se pracovali legálními metodami - dopisy, petice, pokojné demonstrace, politický lobbing - a u toho míníme  i setrvat.

Ta snaha může vyjít vniveč: Část příznivců píše, že "petice byla k ničemu" a "je třeba přitvrdit". To dozajista třeba je, ale "přitvrdit" může znamenat ledacos, od hrozivých pochodů typu toho bratislavského až po činy, které zde nebudu domýšlet. "Přitvrdit" však též může znamenat vstoupit na politické kolbiště, sebrat podstatnou část hlasů naprosto diskreditovaným vládním stranám a zcela změnit politickou mapu země. To není nemožné. Stačí ukázat voličům, že navenek stále "dělnická" ČSSD je ve skutečnosti ovládána partičkou dotacemi vykrmených kavárníků typu ministra Dienstbiera či všemi milované Anny Š. a že politika Babišova "lidového hnutí" ANO ve skutečnosti vyhovuje jen skupinám přisátým k toku evropských dotací, ať už se z nich pořizují brožurky o multikulturní výchově, cyklostezky odnikud nikam, golfová hřiště, nebo dražší pohonné hmoty do našich aut. Hlasy zaměstnanců pro-imigračních nevládek Sobotkovi ke vstupu do Sněmovny stačit nebudou, stejně jako nebudou Babišovi stačit hlasy projektových manažerů a auditorů operačních programů. Smůla, chlapi.

Horké léto a náročný podzim?

IvČRN / BPI teď řeší nemalé dilema. Svolat na co nejdříve masovou akci (tedy demonstraci) a tím ukázat vládě, co si o její hře na Chytrou horákyni myslíme - a tím riskovat, že vzhledem k létu nebude účast dost přesvědčivá? Nebo to nesvolat, tím uvolnit prostor vysloveně národoveckým uskupením a riskovat, že případný virvál tak či onak padne na naše hlavy?  Nebo svolat demonstraci o něco později (nabízí se doba okolo 11. září, kdy se beztak v Praze několik dávno oznámených protestních akcí konat bude), důkladně se připravit a představit se tam nejen jako protestní hnutí, ale jako konsolidovaná politická síla připravená nést odpovědnost za další směřování země? Předpokládám, že našim odpůrcům by více vyhovovala první varianta: Protestní hnutí se časem rozmělní, konsolidovaná síla se rozmělňuje hůře.  Jenže naši příznivci volají po okamžitém činu a jsou tady ti "imigranti", vlastně pardon, islámští kolonisté. Jejich přijetím během prázdnin mohou elity nenávidějící svůj lid nastolit fait accompli, hotovou věc, získat tak zárodek potenciální pretoriánské gardy a dále argumentovat, že "když už jsou tady, nic s tím nenaděláte".

(Naděláme: Pošleme je normálně domů).

Osobně mě to strašně štve, protože eskalující aktivismus mi bere čas na to, čemu bych se chtěl během  léta zabývat nejvíce:  Na terénní entomologický výzkum a taky na rodinu. (Rodinu si do terénu brát můžete a taky to dělám, na schůzi nebo tiskovku si ji tak snadno nevezmete). Fakt se za to na Bohouše a spol, zlobím, kéž je za to sršeň do zadnice bodne.

Ať současné rozhodování dopadne jakkoli, nebudou příští měsíce nic snadného. Míním na podzim navštívit všechny kraje republiky, sejít se tam s občanskými příznivci i spřízněnými politiky a podpořit jak budování regionálních struktur BPI, tak diskuse o budoucím politickém programu (to druhé je dlouhodobě důležitější, než všechny demonstrace a petice). Je to 14 krajů, vysokoškolský semestr má 13 týdnů, den týdně budu v čoudu, takže už aspoň vím, co udělám s notoricky nečerpanou dovolenou. Bude to dřina, která si vyžádá nasazení trochu jiných lidských vlastností, než byly ty potřebné k tejrání islámu na internetu: organizační talent, komunikační schopnosti, vyjednávání, schopnost kompromisu. Bude to dřina, ale vím, že v IvČRN takové lidi máme, denně se další a další přidávají k Bloku proti islámu.

Vyhrajeme, ale hned to nebude.

Blog Martina Konvičky na iDnes.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…