Martin Vilím: Babo raď...

12.02.2016 13:46

Stojíme, s mojí paní, před zajímavým dilematem. Starší dcera, se za vynikající výsledky ve studiu, dostala do programu studia v zahraničí, takže by měla odjet studovat do Mnichova. Nutno podotknout, že se velmi těšila a i my, jako rodiče, jsme patřičně hrdí.

Martin Vilím: Babo raď...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německo, jak jej možná neznáte

Ve světle současných událostí v Evropě, zvláště ve Švédsku a Německu, však naše nadšení dosti ochabuje, ba dokonce zvažujeme, zda tam dceru pustit.

Jak samy vlády, ústy svých policejních elit a představitelů měst, vzkazují světu, že místy již existují v jejich městech tzv. „NO GO“ zóny, kde policie již nyní nemůže garantovat udržení pořádku a bezpečnost.

Ze strany imigrantů se exponenciální řadou množí obtěžování žen, krádeže, napadání lidí, ale co je podstatné, když místní lidé volají toho, kdo jim má, ze zákona pomoci – tedy policii, tak ta vůbec nepřijede a vzkazuje, že s tím nemůže nic dělat (http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/393642-branil-zenu-pred-obtezovanim-migrant-ho-zbil.html). Co to je za reakci, nepomoci  v nebezpečí vlastním lidem?

Nemyslím si, že by to policie, ať ve Švédsku, tak Německu, neuměla, a že by to byl sbor jakýchsi diletantských klaunů, naopak, ale chybí zde ono pomyslné, ale důležité, politické, mávnutí praporkem, s významem: SMÍTE.

Že naopak policie, zvláště v Německu, výborně zasahovat umí, to průběžně dokazují, namísto na migrantech, na vlastních lidech, když vyrazí do ulic hájit svá práva na slušné demonstraci proti migrantům. V tu ránu je na místě dostatek policistů i prostředků, včetně vodních děl.

Trestné činy migrantů se neřeší, jak již potvrdilo několik vrcholných představitelů policie, a uvedený důvod - protože mnoho jich nemá žádné doklady (ale přesto se mohou pohybovat po celé zemi i Evropě a ve Švédsku smí migranti dokonce 1,5 roku řídit automobil bez dokladů, a nemusí ani do získání osobních dokladů zůstat v některém z táborů), takže i když policie náhodou někoho po činu zadrží, opět jej propustí, protože prý ani neví, koho má před sebou, takže nemůže provádět patřičné úkony, a dokonce to není ani důvod k vyhoštění, a u mladých lidí a mladistvých se mnohdy ani nezjistí, jaký mají věk. To se projevilo, např. při ubodání mladé humanitární pracovnice ve Švédsku, údajně mladistvými azylanty, avšak její matka tvrdí, že v těchto táborech pro mladistvé jsou běžně mladí muži do 25 let, kteří tvrdí, že jim ještě nebylo 18 let.

Jak to, že se Evropou, za asistence a dokonce ochrany, policie a vojska, prohání hordy nelegálních migrantů, bez dokladů a zdravotních prohlídek, z nichž většina je stejně ekonomická migrace, kteří si do táborů chodí jen pro peníze, a pak jdou ven páchat, co se jim zlíbí, jen proto, protože si na ně nikdo netroufne, a když náhodou troufne,  tak migranty státní policie chrání nebo má dokonce tichý rozkaz nezasahovat a nepomáhat vlastním lidem, či dokonce perzekuovat nespokojené občany a rozhánět demonstrující vlastní občany, dožadujících se bezpečnosti a rovnosti, ve vlastní zemi?

V Německu i Švédsku se množí problémy ve zdravotnických zařízeních, kde se muslimové rozčilují, že na ně sahá žena a dokonce mluví bez vyzvání? Kde si myslí, že jsou? Podle zpráv českého zdravotnického personálu v německých nemocnicích, je situace naprosto katastrofální. Další Češi, kteří jezdí do Německa za prací, hlásí mohutné demonstrace a protiimigrantské nálady, o kterých náš slavný tisk a televize vůbec neinformují, a když už, tak zkresleně a velmi opožděně – to je ta proklamovaná svoboda slova? Toto zkreslení a zamlčování situace je stejně nebezpečné, jako migrace sama a svědčí o tom, že to do demokracie máme v Evropě ještě notný kus cesty, i to, že celá okupace a invaze, je řízena a organizována.

Navíc názor většiny migrantů – okupantů, je naprosto neslučitelný s nějakou jejich integrací do Evropy, prací, či jejich využitelností pro společnost apod., viz telefonát muslima, žijícího ve Švédsku, do živého vysílání TV (https://www.facebook.com/video.php?v=10200388805479240). Tyto lidi, zvláště ty bez totožnosti, nebude možné ani nikam vrátit, zvláště, když je v cílové zemi pro návrat, nebude nikdo chtít, takže repatriace je nemožná!! Co s nimi?

Summit stíhá summit, ale nic se nevyřešilo. Všichni upozorňují na to, že evropské země jsou již na hranici možností a další nápor bude nezvladatelný, ale nic se neděje. Naše vláda například nakoupila modernější zbraně pro policii na hranicích, ale nač, když se nesmí stejně použít?

Na internetu je video, kde na rakousko-německém hraničním přechodu hlídají tři policisté. Přichází skupinka migrantů, kterou policisté zastaví. Za chvíli přichází další a další skupinka, o různých velikostech osob. Když je osob asi 70 – 80, tak najednou odstrčí policisty a jdou, a jdou, a policistů si nevšímají. Policisté krčí rameny a mávají rukama – a příznačně nic neudělají. To je ochrana státních hranic a vlastní země a obyvatelstva? Ne, to je konkrétní příklad bezzubosti a ubohosti systému a našich, myšleno evropských, elit. Tyto naše evropské elity zřejmě obdivují středověk, protože taková mentální a sociální úroveň sem, do Evropy, nyní táhne spolu s migranty, kde bude zřejmě zanedlouho běžné loupení a znásilňování na ulicích měst, za bílého dne, a pokud se někdo ozve – šup s ním do věže!

Bylo by ale asi také dobré, připomenout našim politikům a elitám, v Evropě, že pokud obdivují takové středověké výdobytky a praktiky, kterým tak doširoka otevírají nyní dveře našich zemí a příbytků a peněženek, že naši předkové, v té době, si dokázali s elitami také poradit tehdejšími populárními prostředky – například známé pražské defenestrace. Určitě by si mnoho příznivců a zastánců těchto otevřených vrat, umožňující otevřenou okupaci Evropy, zasloužilo vyházet okny jejich úřadů na vztyčené kopí a halapartny. Svůj k svému, řekl by klasik.

Ve Stockholmu operuje, v centru města, gang asi 200 – 300 mladistvých, údajně bez dokladů, se kterými si švédská policie prý neví rady. Co by se asi stalo, kdyby obdobný gang, naopak evropských dětí, terorizoval některé muslimské velkoměsto, stejným způsobem? Jelikož jsem v islámských zemích působil, tak si to dokážu docela barvitě představit. Možná by je Švédové mohli nabídnout k adopci do Norska, tam by si s nimi možná radostně poradili, protože kradou děti kde mohou a mají pro to u své vlády řádné zastání.

Na co tedy máme bezpečnostní složky a armádu? Aby  migrantům tolerovaly vše a chránili je před oprávněnou kritikou a hněvem vlastního místního obyvatelstva a umožňovala vlastizrádným politikům nazývat vlastní občany, toužících pouze po oprávněném klidu a bezpečí, nebezpečnými xenofoby, extremisty a radikály?

Když je opravdu zapotřebí, tak se zákony a opatření přijímají, i v rámci i několika dní, a vše jde ráz na ráz. Většina světových i evropských zákonů, tohoto směru, jsou však staršího data a logicky, s novou situací jsou zřejmě potřeba i nové zákony. Třeba i provizorní, ale nevymlouvejme se, že to nejde. Je to pouze o postoji aktérů. Podívejte se na Austrálii a její postoj k nelegální migraci, podívejte se na Maďarsko a Slovensko. Prostě jde to. Žvaněním na summitech se to nespraví, naopak jde nezbytně o rychlé a radikální, až nejradikálnější kroky, které jediné, v této situaci pomohou.

Nestane-li se tak, a to velmi rychle, protože oproti současnému miliónu migrantů v Německu, je na hranicích, kolem Schengenského prostoru, připraveno minimálně dalších 4 – 5 miliónů migrantů, pak lidé, kteří se u nás, i v Evropě, houfně nyní ozbrojují, začnou brát situaci do svých rukou. Častěji a častěji. A i když je budou národní policie perzekuovat a zavírat, tak všechny zavřít nemohou.

Bohužel jsme svědky exodu Evropy, tak, jak jí známe a je to pouze naše nečinnost, která to umožňuje, A na pozadí těchto velkých událostí dějin, my doma stále řešíme ty naše přízemní cíle, zda tu naší dceru, do toho Německa, do Mnichova, na ta vysněná studia, pro nejlepší studenty, pustit, či nepustit.  Zkazit jí radost a sen, ale vědět, že zatím bude doma živa a zdráva, nebo se denně strachovat, že ji snad v Mnichově, cestou do školy nebo na nádraží, nepřepadnou, neznásilní nebo dokonce nezabijí, abychom pak slyšeli od policie, že jim je naší ztráty líto, ale nemohou nic dělat. Tak co? BABO RAĎ, že!!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Absurdní důchodové divadlo

15:49 Jiří Weigl: Absurdní důchodové divadlo

Pondělní glosa Jiřího Weigla