Metropolitní spořitelní družstvo je nejdynamičtější záložnou na trhu

20.01.2012 15:02

Metropolitní spořitelní družstvo (MSD) je aktuálně třetí největší družstevní záložnou na našem trhu. Rok 2011 znamenal zvýšení zisku, počtu poboček i počtu členů, který aktuálně přesáhl 5.000.

Metropolitní spořitelní družstvo je nejdynamičtější záložnou na trhu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Metropolitní spořitelní družstvo rovněž v letošním roce výrazně zvýšilo bilanční sumu - přiblížilo se 5 mld. Kč a posílilo základní kapitál na 426 mil. Kč. MSD se tak stalo nejdynamičtější družstevní záložnou v roce 2011.  MSD pokračuje také v rozšiřování pobočkové sítě. Cílem pro rok 2012 je udržet provozní náklady záložny na minimální úrovni, stejně jako v předcházejících letech a členům i nadále nabízet nejvýhodnější zhodnocení vkladů na trhu – až 4,8 % p.a.

Spořitelní družstvo si zakládá na tom, že nabízí individuální přístup, který zajistí maximální pohodlí a také diskrétnost. Termín si klient vždy objednává předem na stránkách www.metunion.eu. „Ke svým členům máme individuální přístup. Z tohoto důvodu jsme zvolili rezervační systém pro objednání, který dává členům jistotu, že čas strávený na pobočce bude věnován pouze jim,“ upřesňuje předseda představenstva Petr Jánský.

Základní rozdíl mezi bankou a spořitelním družstvem spočívá v tom, že  podmínkou pro vstup do družstva je vždy založení členství a složení základního členského vkladu. Klient se tedy stává, na rozdíl od banky, zároveň i podílníkem spořitelního družstva. „Vklady našich klientů jsou však stejně jako v případě vkladů v bance ze zákona 100% pojištěny až do výše 100 tisíc EUR,“ dodává pan Jánský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PR článek

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

16:59 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

Petr Žantovský ve svém pravidelném „Jak jsem potkal knihy“ tentokrát vybral pro májové čtení báseň o…