Michaela Julišová: K médiím Nové levice

07.06.2016 19:15

Zdá se, že naprostým neštěstím mezi médii, je virtuální web Nové levice Deník Referendum. I Rudé právo v 50. letech bylo vyváženější a podstatně méně fanatické.

Michaela Julišová: K médiím Nové levice
Foto: pixabay.com
Popisek: Média - ilustrační foto

Pánové z DR spustili ostrou, agresivní a dehonestující kampaň proti Janu Kellerovi. A neštítí se v ní takřka ničeho. Představují nefér jednání, které nemá obdoby. Důvod je jediný. Keller kritizuje invazi ilegálních přistěhovalců z islámských zemí a ke všemu není dostatečně protiruský. Navíc, pro obhájení svého názorového stanoviska má množství faktických a konkrétních argumentů. Stal se tak jedním z úhlavních nepřátel Nové levice a jeho autentické levicové sociální pojetí, které vytrvale veřejně prezentuje, je pro ně zcela vedlejší.

Zde je odkaz na útoční text v DR: Keller psychotronikem

Jan Keller je především člověk, který projevuje dlouhodobě sociální, altruistické a skutečně humanistické postoje.  Jeho analýzy jsou vyvážené a fakticky a argumentačně podložené. Je to velmi zkušený a sečtělý sociolog s velkou praxí.

Touto útočnou kampaní, zaměřenou proti Janu Kellerovi, nemohli lídři z Nové levice jasněji projevit svoji skutečnou nelevicovost.

Naproti tomu mnohé problematické a obskurní výroky a požadavky některých politiků a elit maskované tzv. politickou korektností, které by ve skutečnosti mohli znamenat zavedení novodobé cenzury a šikany, Nové levici nijak nepřekáží, a proto je nekritizuje. Právě naopak. Podporují tyto nedemokratické snahy, pokud jsou v souladu s jejich konceptem bizarního sociálního inženýrství, jehož cílem je potlačení některých stávajících společenských i lidských práv a svobod a jejich překrytí novou multikulturalistickou utopickou doktrínou.

O rasismu Nové levice, který intenzivně prosazuje proti "bílé rase", je vytvořena již celá řada podrobných faktických analýz a zajímavých textů.

Pavel Fendek: Multikulturalismus a bruselské rasové zákony – 1.časť

Pavel Fendek: Multikulturalismus a bruselské rasové zákony – 2.časť

Tak vehementní, jednostranné a nekritické proimigrační zaujetí, jaké prezentuje Nová levice na svém webu DR, se hned tak nevidí.

Skoro to vypadá, že někteří lídři Nové levice sami sebe vnímají jako novodobou šlechtu a podle toho se k veřejnosti panovačně a povýšeně chovají.  Skutečná šlechta měla alespoň noblesu a občas i velkorysost. Tito lídři Nové levice jsou však pyšní a zahledění jedinci nízkého ducha. A proto jsou ve své nezřízené kolektivní omezenosti nebezpečím pro celou společnost.

Lídři Nové levice se ve své euforii z moci cítí jako novodobí revolucionáři. Oni přece tvoří nový svět. Nová levice ve skutečnosti systém nepodvrací, nýbrž jej naopak posiluje. Jejich "revolta" není hrozbou pro systém, revolta je systém!

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

9:44 Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

Z fotografie na stránkách Parlamentních listů se na mne usmívá veselá stařenka. Je to senátorka Dani…