Milan Knížák: Pane ministře Hermane, situace je velmi vážná!

25.05.2015 10:29 | Zprávy

Dopis ministru kultury Danielu Hermanovi

Milan Knížák: Pane ministře Hermane, situace je velmi vážná!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Knížák

Pane ministře Hermanne, Situace je velmi vážná. Chci Vás upozornit, že současné zacházení s majetkem i rozpočtem NG je katastrofa. Zanedlouho budou prostory Národní galerie prázdné a všechna významná díla budou cestovat po světě. Žádné muzeum na světě nepůjčuje svůj z l a t ý fond, poněvadž každým přesunem se díla ničí.

Doufám, že si uvědomujete, že majetek, který spravuje Národní galerie nepatří ani Jiřímu Fajtovi, ani Danielu Hermannovi, ale nám všem. Jsme zavázáni jak naší tradici, tak budoucím pokolením, že sbírky nejen uchováme, ale i smysluplně rozšíříme. Nic z toho se neděje. Peníze jsou vynakládány nesmyslně, bez profesionální diskuze, která má předcházet všem podstatným výdajům NG.

Je jasně porušován zákon. Jde jasně o korupci a zneužívání pravomocí a nic se neděje.

Vy, ministře Hermanne, ke všemu mlčíte a vytváříte zdání, že je vše v pořádku, ale Vy jste tím největším viníkem, poněvadž nesete odpovědnost.

Prof. Milan Knížák

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O českém národním obrození

12:27 Petr Hampl: O českém národním obrození

Denní glosy Petra Hampla.