Milan Knížák: Vánoční poselství jako touha po moci

27.12.2018 9:02

Prezident republiky Miloš Zeman svým Vánočním projevem ukázal, že je nabubřelý, samolibý a nechápe význam vánoc. Neustále prezentuje svojí vzdělanost a informovanost a uděluje „moudré“ rady.

Milan Knížák: Vánoční poselství jako touha po moci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Knížák

V letošním projevu dal najevo, že situaci v naší zemi nerozumí a že by rád s námi manipuloval podle svých nereálných představ. Nechápal jsem, proč zrušil Novoroční projev a zavedl Vánoční, ale respektoval jsem to. Domníval jsem se, že chce zdůraznit poselství, které vánoce přinášejí, ale nic takového se neděje.

Letošní řeč byla volebním projevem bez voleb. Byla to adorace sebe sama. Bylo cítit, jak chce ze všech sil zaštítit svého chráněnce Babiše, kterému většina národa přestala věřit. Vytýkal lidem protivládní demonstrace a neúčast ve volbách a tím dal najevo, že ho demokracie nezajímá, i když jí měl plná ústa.

Miloš Zeman není prezidentem demokratické země. Hraje si na monarchu, přítele chudých a jediného moudrého. Všechno to zní falešně.

Vánoce jsou vnímány jako svátky vzájemného porozumění a úcty jednoho k druhému. Místo, aby Zeman podpořil právě tento, tak potřebný rys vánoc, rozeštvává svým projevem společnost. Humanistické poselství vánoc se v Zemanově řeči neobjevilo. Staví se do role ochránce našich svobod, naši kultury a přitom se ohání frázemi formátu bývalého okresního tajemníka.

Projev prezidenta republiky zemi a lidi rozděluje. Je z něj cítit touha po moci a zášť. Stydím se.

Prof. Milan Knížák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …